Juustokuorrutet perunat

maanantai 9. helmikuuta 2015



Oi mä muistan jo lapsuudesta Valion kotijuuston! Vähänkö oli luksusta kun oli kotijuustoa leivällä! Eikäs tästä ole ihan hirveän kauaa kun mun äiti on viimeksi tehnyt mulle kotijuustoleivän, äidin tekemät voikkarit on aina vaan niin paljon parempia kuin itse tekemät.
Valion Kotijuustosta on tässä alkuvuoden mittaan tullut Eila-tuote eli se on nyt täysin laktoositon. Laktoosittomuuden lisäksi juusto on varsin vähärasvainen, mutta kokkausominaisuuksiltaan se ei kalpene rasvaisemmille vaihtoehdoille. 
Uudistuksen yhteydessä mua pyydettiin kehittämään pari reseptiä kotijuustosta. Ruisleipä kotijuustolla, tomaatilla ja basilikalla on hädin tuskin mikään resepti, joten kehitin muuta. Valio Eila Kotijuusto on ihan täydellinen mozzarellan korvike, joten päätin kokeilla miten mun luottojuustoperunat onnistuu siitä ja onnistuihan ne, ihan törkeen hyvää tuli!



Juustokuorrutet perunat

600 g perunoita (jauhoinen lajike tai yleisperuna)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl provencenmausteseosta
0,25 tl muskottipähkinää
mustapippuria myllystä
0,5 tl sormisuolaa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Pese perunat huolella ja siivuta ne parin millin paksuisiksi siivuiksi. Voit myös kuoria perunat, mutta se ei ole välttämätöntä.
Laita perunasiivut kulhoon ja lisää mausteet. Sekoita huolella, jotta mausteet ja öljy leviävät tasaisesti perunasiivuille. Levitä perunat tasaisesti uunivuokaan, jos kulhoon jää mausteista öljyä, kaada se mukaan uunivuokaan.
Paista perunasiivuja uunissa noin 50 minuuttia, sekoita pari kertaa paiston aikana.
Ota vuoka uunista ja murusta juusto tasaisesti perunoiden päälle. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen ja paista vielä 7-10 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniisti väriä.



Parin viikon päästä pääsen esittelemään toisenkin kotijuustoreseptin, se sisältää mm. spelttiä ja limeä. Kannattaa käydä myös blogeissa Pumpkin Jam, Andalusian auringossa, Terhin keittiössä, Kokit ja Potit ja Kaikki äitini reseptit. Kaikki ruokabloggaajien herkulliset kotijuustoreeptit löytyvät koostetusti Blogiringin kampanjasivultakin.

Yhteistyössä Valio


4 kommenttia

  1. Oijoi, vissiin pakko testata!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tietenkin, pakko! :) Helpolla hyvää sanoisin nyt, joten kannattaa.

      Poista
  2. Ah, kotijuusto-leivät tomaatilla on niiiin hyviä! Meidän ipana varmaan rakastaisi näitä juustopottuja, joten korvamerkkaanpa reseptin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä uppos kans lapsiprinsessoihin nämä erinomaisesti.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements