Paahdettu tomaattikeitto

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015



Tämä tomaattikeitto valmistuu kuin itsestään ilman pilkkomista, haudutusta ja muuta aikaa vievää puuhastelua. Itseäni epäilytti voiko näin vähillä raaka-aineilla valmistua hyvä keitto. Tomaattien ja valkosipulin paahtaminen kuitenkin riittää maun muodostukseen, multahan jäi kokonaan keittoon tarkoitetut puskat basilikaa ja minttua käyttämättä, unohtui, mutten jäänyt kaipaamaan mitään lisämakua. Puuttumisen huomasinkin vasta seuraavana päivänä kun katse osui rehuun keittiön pöydällä.

Alkuperäinen ohje on Glorian Ruoka ja viini -lehdestä. Tein muutamia muokkauksia kuten vaihdoin kirsikkatomaatit luumutomaatteihin, kirsikkatomaateilla alkoi nääs tulla sopalle jo kivasti hintaa.. Kirsikkatomaateilla tosin pääsis helpommalla kun niitä ei tarvitse pilkkoa lain.



1250 g tomaatteja
5-10 valkosipulinkynttä (maun mukaan)
1 rkl provencenyrttiseosta
1 rkl kookossokeria
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
0,5 dl oliiviöljyä (suunnilleen, ei ole niin millilitran päälle tämä)
1 rkl omenaviinietikkaa
2 dl kasvislientä
(1 ruukku basilikaa, muutama oksa minttua)
kotijuustoa

Leikkaa tomaatit neljään lohkoon ja lado uunivuokaan, johon ne mahtuvat yhteen kerrokseen. Nakkaa sekaan valkosipulinkynnet kuorineen. Ripottele tomaateille yrttimauste, sokeri, suolaa ja rouhi pippria, norota kaiken päälle lopuksi öljy.
Lykkää uunivuoka 180-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.
Purista valkosipulinkynnet kuoristaan kattilaan. Kaada mukaan tomaatit kaikkine öljyineen. Itse käytin nuolijaakin, että sain viimeisenkin öljypisaran mukaan kattilaan. Lisää etikka (ja tuoreet yrtit.) Soseuta keitto sauvasekoittajalla. Lisää kasvisliemi. Kannattaa laittaa ensin puolet, ja tarkistaa keiton paksuus. Kiehauta vielä.
Murusta keiton päälle kotijuustoa ja nauti!



2 kommenttia

  1. Tomaattikeitot ovat yksiä lempikeittojani. Ei ole koskaan tullut mieleeni, että tomaatitkin voisi paahtaa keittoa varten, vaikka paahdettua paprikakeittoa olenkin tehnyt. Ensi kerralla teen paahdettuna, koska paahtaminen tuo maut hyvin esille.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin kokeilla mun paprikaa. En niistä kauheesti välitä, mutta kunnolla paahdettuna ovat kyllä hyvviä.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements