Paahdetut parsat appelsiinipedillä

maanantai 13. huhtikuuta 2015





Vihreä takoparsa rakastaa appelsiinia. Uunissa paistaminen on kätevä tapa valmistaa parsaa isompi satsi kerralla.

Uuniparsa (pellillinen)
2 nippua vihreää parsaa
1-2 appelsiinia
1 oksa tuoretta rosmariinia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Huuhtele ja kuivaa parsat (ja kuori ne). Pese appelsiinit huolella ja siivuta ohuelti. Levitä siivut uunipellille.
Lado parsat appelsiinisiivujen päälle. Kaada oliiviöljyä nauhana parsojen päälle. Mausta kunnolla suolalla ja pippurilla. Revi lopuksi neulaset rosmariinista parsojen päälle.
Paista parsoja 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Käännä parsat ainakin kerran paiston aikana ja tarkkaile kypsyyttä, varo ylikypsentämästä.



Huomioita: Suosittelen kyllä kuorimaan parsan, kuvissa se näytti vaan kivemmalta kuorimattomana.
Alkuperäinen resepti on Alaska from scratch -blogista.

2 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements