Pistaasi-sitruunapesto ja arvonnan voittaja

maanantai 29. kesäkuuta 2015

Kiitos kaikille Philips Pasta Maker -arvontaan osallistuneille. Armas onnettareni Random.org valitsi voittajaksi Hannan, onnea! Pian pääset sinäkin tekemään ihan huippua pastaa vaikkapa just peston kanssa.

Pesto on sellainen asia, joka tulee kotona itse tehtynä aina kaupan soosia parempaa. Ihan nyt ensinnäkin se maistuu sellaiselle kuin itse haluaa eikä se sisällä mitään outoo niin kuin vaikka perunaa. Pestoa tehdessä kannattaakin muistaa, että valittu öljy maistuu siinä sitten melkoisesti, ja viikon vinkkinä tarjottakoon, että öljy voi olla muutakin kuin oliivia.



Pistaasi-sitruunapesto (kahdelle)

0,5 dl kuorittuja, suolaamattomia pistaaseja
50 g parmesaania raastettuna
1 ruukku basilikaa
puolikkaan sitruunan mehu
öljyä
suolaa

Nakkaa tehosekoittimeen tai mortteliin pistaasit, raastettu juusto, basilika varsineen, sitruunamehu ja pari ruokalusikallista öljyä. Jauha suht tasaiseksi, tehosekoittimessa hyvin nopeasti, että en mene liian ohueksi ja morttelissa hartiavoimin. Lisää öljyä ja suolaa maun ja koostumuksen mukaan.
Sekoita pesto juuri valutettuun pastaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements