Sitruunamarinoidut kanavartaat ja nerokas jugurttikastike

maanantai 22. kesäkuuta 2015



Meilläkin grillataan vaikkei grilliä olekaan! Tai on taloyhtiöllä yhteiskäytössä varsin päteveä hiilipallo, mutta ei aina jaksa lähtee tuohon pihalle hiiliä poltteleen. Siispä grillataan hellalla parilapannulla, oikeen hyvä grillinkorvike.
Tänään pannulla paistui sitruunalla marinoituja broilerivartaita, joiden oheen tein salaatin couscousista ja fetasta ja keitin uusia perunoita ja tein jo otsikossakin nerokkaaksi tituleerattua kastiketta jugurtista ja sinapista.
Idea sekä vartaisiin että kastikkeeseen löytyi Herneetkin rokkaa -blogista, joka voitti mm. näillä herkuilla ihan kuulkaas grillausreseptikisan.
Sitruuna on meillä muuten sellainen kevään ensimerkki keittiössä ja sitruunaa käytetään runsaasti läpi kesän. Ostan joka kauppareissulla pussillisen luomusitruunoita ja laitan sitruunamehua jopa uusien perunoiden keitinveteen.



Sitruunamarinoidut kanavartaat

1 luomusitruuna
1 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi
0,5 tl suolaa
2 rasiaa broilerin ohutleikkeitä tai minuuttipihvejä (n. 700 g)
2 litran minigrip-pussi

Pese sitruuna varsin huolella. Raasta sitruunasta kuori minigrippiin ja purista mehu. Kuori valkosipulinkynsi ja murskaa se pussiin. Lisää pussiin öljy ja suola. Leikkaa broiskuleikkeet puoliksi niin, että saat niistä pitkiä suikaleita. Lado suikaleet pussiin ja sulje pussi huolellisesti. Pyörittele pussia niin, että marinadia on joka leikkeellä. Laita jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mutta mieluumin ainakin yön yli. Kääntele pussia muutaman kerran.
Ota kanasuikaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillaamista. Pujottele suikaleet (kasteltuihin) puutikkuihin. Grillaa 3-5 minuuttia puolin ja toisin tai paista samanverran paistinpannulla.

VINKKI: Valitse öljyksi jotain hyvin paiston kestävää öljyä, vaikka ihan tavallista oliiviöljyä. Jätä kaikki extra vergine -merkitty muihin tilanteisiin, vaikka couscous-salaattiin, se sopii siihen hyvin.

Ja sitten se nerokas kastike. Siihen tulee maustamatonta jugurttia ja karkeaa sinappia. En laittanut mitään muuta ja ihan taivaallista. Tämä sopii kaiken mahdollisen grillatun kaveriksi erinomaisesti.



2 kommenttia

  1. Mahtavaa että inspiroiduit kanareseptistä! Jugurttikastiketta oon tehnyt varmaan joka viikko kulhollisen, ja käyttänyt niin salaateissa kastikkeena kuin just kanan ja uusien pottujen kanssa :)
    Nti Papu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos reseptistä, kastike on tosiaan silkkaa neroutta!

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements