Karviaisketsuppi

maanantai 24. elokuuta 2015



Kuka sen sanoo, että ketsuppia pitää tehdä vain tomaatista! Kirpakat karviaiset sopivat ketsuppiin erinomaisesti. Kotitekoisen ketsupin valmistus on helppoa ja lopputulos herkullinen. Ja jälleen, kotitekoisessa variointimahdollisuudet ovat lukuisat, ei vaan pääraaka-aineen, vaan myös mausteiden suhteen. Itse tykkään syvän mausteisesta ketsupista, joten jos ohjeen neilikkamäärä hirvittää, niin leikkaa se puoleen. Sokerilla on helppo säädellä ketsupin makeutta, kokeile myös erilaisia sokereita.




Karviaisketsuppi

500 g punaisia karviaismarjoja
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 dl fariinisokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
(0,5 tl suolaa)

Perkaa ja huuhdo karviaiset. Kuori ja pilko sipulin.
Laita marjat ja sipulit kattilaan.
Mittaa kattilaan kaikki loput aineet ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä ketsuppia hiljalleen noin 40 minuuttia kunnes seos alkaa sakeentua.
Soseuta valmis ketsuppi sauvasekoittajalla ja pullota kuumana. Ketsuppi säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

VINKKI: Jos karviaisen isohkot siemenet tökkii, kaada soseutettu ketsuppi siivilään ja sekoittele se siivilästä läpi.

Osallistun ketsupilla elokuun ruokahaasteeseen, käy äänestämässä!

8 kommenttia

  1. Hei Veera! Elokuun ruokahaasteen kooste löytyy täältä: http://badmamaskitchen.blogspot.fi/2015/08/elokuu-on-punainen-ruokahaasteen.html ja äänestys on nyt myös avattu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kävin jo äänestämässä ja jaoin linkkiä.

      Poista
  2. Aika ihanan kuuloinen! Onnea punaisen elokuun kisaan!

    VastaaPoista
  3. Tosi hauska idea! Rupesin heti miettimään, mistä kaikista muista marjoista voisi tehdä ketsuppia... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ainakin puolukoista ja karpaloista tulee hyvä. Ja veikkaan, että vadelmista, mutta sitä pitäis kyllä vähän paseerata, ainakin mun makuun. :)

      Poista
  4. Onpa jänskä ohje, wau :)
    T. Nelliina, jolle tää karviaisketsuppi oli ihan uutta

    VastaaPoista
  5. Hei! Jännä ohje. Miltä tämä maistuu? Siis voiko sitä syödä makaronin kanssa ketsupin tapaan?

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements