Mustikka-basilikapiirakka

keskiviikko 5. elokuuta 2015



Kauden mustikkapiirakkatrendi on Glorian Ruoka ja viinin basilika-mustikkapiirakka. Mainiossa piiraassa basilikaa löytyy niin pohjasta kuin murukuorrutteesta. Salaisuus on basilikasokeri, joka on muuten todellista herkkua ihan sellaisenaan, ilman piirakoita ja mustikoitakin.




Basilikasokeri

1,25 dl sokeria
puoli ruukkua basilikaa

Piirakkapohja

1 dl basilikasokeria
125 g pehmeää voita
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Muruseos

loput basilikasokerista
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Mittaa kulhoon sokeri ja nakkaa perään basilika varsineen. Hienonna tasaiseksi massaksi sauvasekoittajalla. Käsipelillä homma onnistuu morttelissa.

Pohjaa varten ota basilikasokeria 1 dl toiseen kulhoon. Sekoita sokeriin voi, kananmuna ja vaniljauute. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan.
Levitä taikina piirakkavuokaan käsin tai nuolijalla.

Nypi loput basilikasokerista, voi ja jauhot tasaiseksi muruseokseksi.

Levitä mustikat piirakkapohjalle ja nakkele päälle muruseos pieninä klöntteinä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.





VINKKEJÄ:
Tee basilika sokeria kerralla vähän enemmän, se on niin hyvää ja sitä voi sitten ripsutella valmiin piirakan päälle, näyttää nätiltäkin.
Jos käytät pakastemustikoita, niin lisää marjoihin 1 rkl perunajauhoa.
Vaniljauutteen puutteessa käytä vaniljasokeria, jonka sekoitat vehnäjauhoihin leivinjauheen kanssa.

7 kommenttia

  1. Samaa ohjetta tuli testattua. Ihanaa!

    VastaaPoista
  2. Minäkin tein tätä ja totesin hyväksi. Basilikasokeria vain tein liian vähän, mutta äkkiäkös sitä surauttaa lisää. Se voisi olla lättyjen ja mansikoiden hyvä ystävä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmm, lätyt ja mansikat, pitää kokeilla.

      Poista
  3. Oi basilikasokeri kuulostaa kyllä tosi kivalta idealta, pitääpä itsekin teidän esimerkkiä seuraten kokeilla sitä.

    VastaaPoista
  4. Eipä tulisi ensimmäisenä mieleen sekoitella basilikaa ja sokeria keskenään, mutta uskon kyllä, että toimii :) Todella upea tuo annospalakuva!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements