Gluteeniton omenamurupaistos

tiistai 29. syyskuuta 2015



Omenamurupaistos, apple crumble, syntyy hetkessä jauhottomasti. Ihana paistos makeutuu vajaalla desillä vaahterasiirappia ja pintaan tulee rapeus kaurahiutaleista ja pähkinöistä.
Murupaistoksen voi tehdä muistakin hedelmistä tai marjoista, kokeile päärynää, luumua, puolukkaa ja raparperia.
Tässä paistoksessa omenoita ei hauduteta vaan ainekset mätetään paistovuokaan ja uuni hoitaa loput, aktiivinen vamistusaika jää siis noin viiteen minuuttiin ja uunissa menee puolisen tuntia.
Ja nyt seuraa tunnustus: söin koko crumblen ihan yksin suoraan vuoasta. En nyt kertaseisomalta, mutta välipalaksi, illalliseksi ja vielä vähän iltapalaksikin.



Omenamurupaistos - apple crumble (neljälle)
300 g pieniä omenoita (5-6)
1 tl kanelia
4 rkl vaahterasiirappia
1 dl pecanpähkinöitä
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
50 g voita
1 tl kardemummaa

Pese ja lohko omenat, poista siemenkodat. Kuoriminen on täysin turhaa.
Lado omenlohkot uunivuokaan. Ripottele päälle kaneli ja valuta puolet vaahterasiirapista ja sekoita.
Rouhi pecanpähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Laita kulhoon pähkinärouhe, kaurahiutaleet, voi, kardemumma ja loput vaahterasiirapista. Nypi aineet yhteen käsin tasaiseksi muruseokseksi.
Levitä muruseos omenalohkojen päälle.
Paista 180-asteisessa uunissa puolisen tuntia, tarkkaile paistoa ettei muru tummene liikaa.

VINKKI: Tämä on hyvin makeaa näinkin vähällä vaahterasiirapilla (joka ei edes ole yhtä makeaa kuin sokeri), joten voit kokeilla laittaa vain puolet vaahterasiirapista. Joko jätät sen kokonaan pois omenoista tai laitat vain lusikallisen kumpaankin osioon.



2 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements