Gluteenittomat kanelipannukakut ja karviaistuorehillo

perjantai 4. syyskuuta 2015



Ah, paksut kuohkeat rasvaiset pannukakut, onko parempaa herätystä viikonloppuaamuun? Ja siihen oheen vielä itse tehtyä tuorehilloa ja jättimäinen kuppi mustaa kahvia, kyllä kelpaa!
Ja nyt kelpaa gluteenittomasti kun tekee pannukakut tattarijauhoista.


Gluteenittomat pannukakut

1,5 dl maustamatonta jugurttia
1,5 dl maitoa
1 kananmuna
2 dl tattarijauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
kookosöljyä tai voita paistamiseen

Karviaistuorehillo

500 g puhdistettuja karviaisia
2 rkl chia-siemeniä
1 dl kookossokeria

Sekoita jugurtti, maito ja muna. Sekoita tattarijauhoihin leivinjauhe ja kanelia ja vatkaa jauhot nesteeseen. Taikinan kuuluu olla todella paksua.
Kuumenna paistinpannu, lisää hiukan öljyä tai voita ja kaada pannulle noin 10 cm rinkula taikinaa. Paista noin minuutti kummaltakin puolelta.

Soseuta karvaiset sauvasekoittimella ja lisää chia-siemenet ja kookossokeri. Anna tekeytyä vähintään puoli tuntia. Tuorehillo säilyy jääkaapissa vähintään viikon, korkeintaan kaksi.




2 kommenttia

  1. Vaikuttaapa erittäin herkulliselta ja aivan ihanat kuvat! Kaiketonta sydämellä -blogistani (www.kaiketonta.fi) löytyy yksi täysin viljaton ohje ruokaisampiin välipalapannareihin. Maukasta keliakiaviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En ees tiennyt, että nyt on keliakia-viikko. Kävin jo vierailulla, tosi kiva blogi sulla.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements