Pikapizza

maanantai 14. syyskuuta 2015



Järjestimme lasten leffaillan ja kutsuimme serkkulapset katsomaan meidän perheen (tai ainakin lasten) suosikkielokuvaa Frozenia. Leffaa katsellessa tarjottiin tuhtia iltapalaa: pikkupizzoja, juustoja, hedelmiä, popcornia ja jauhotonta suklaakakkua.
Oikean pizzan valmistaminen kestää vähintään tunteja, mieluummin jopa päiviä, mutta voitaikinapohjaiset pikapizzat valmistuva puolessa tunnissa. Ne ovat erinomaista tarjottavaa illanistujaisiin, juhliin ja piknikille.




Kaikki tarjottavat tilattiin Alepa Kauppakassista suoraan kotiovelle kannettuina ja sain kuin sainkin leffaillan tarjottavat valmiiksi jo ennen kuin vieraat tulivat. Ruokaostosten tekeminen kotisohvalta on helpottanut arkea ihan huomattavasti, kumman paljon menee päivässä aikaa pohtiessa mitä syötäisiin ja mitä kaupasta tänäänkin ostaisi. Tilaamalla ostokset netistä, olen välttänyt tuolta päänvaivalta ja energiaa vapautuu muuhun olemiseen.
Tilaus toimi taas ensimmäisen kerran tapaan varsin sujuvasti. Tällä kertaa ruksin osan tuotteista ei-korvattaviksi eli en halunnut tilalle korvaavaa tuotetta mikäli haluamani olisi lopussa. Ainut korvattu tuote olikin smurffilimuksi vaihdettu muumilimu. Pärjäsimme.
Tilasin nyt ensimmäistä kertaa pakasteita ja nekin saapuivat aivan umpijäässä eli juuri niin kuin pitääkin.

Sen verran nyt vielä tuosta Frozenista, että munkin mielestä se on ihana. Olen nähnyt sen 138 kertaa ja silti tirautan lopussa aina muutaman kyyneleen.

Pikapizzat

1 pkt voitaikinalevyjä
0,5 tlk tomaattimurskaa
puoli ruukkua basilikaa
1 pieni valkosipulinkynsi

tonnikalatäyte
1 tlk tonnikalaa
2 rkl ruohosipulia silputtuna
valkopippuria
emmental-raastetta

jauhelijatäyte
300 g naudan jauhelihaa
1 tl paprikajauhetta
emmental-raastetta

juustotäyte
mozzarellaa

Levitä voitaikinalevyt pöydälle sulamaan, sulatus kestää noin 15 minuuttia. Valmistele täyte taikinalevyjen sulaessa.
Soseuta tomaattimurska, basilika (voit käyttää myös pehmeät varret) ja valkosipuli sauvasekoittajalla.
Tonnikalatäytettä varten silppua ruohosipuli ja sekoita kaikki aineet juustoa lukuunottamatta huolellisesti kulhossa.
Jauhelihatäytettä varten paista jauheliha kypsäksi paprikajauheen kanssa.
Kauli sulaneet taikinalevyt neliöiksi ja leikkaa ne neljään osaan. Nosta taikinapalat leivinpaperin päälle uunipellille. Palat eivät pysy neliöinä vaan niistä tulee suorakaiteita ja voit laittaa palat ihan vierekkäin, voitaikina vetäytyy hieman uunissa.
Levitä taikinoille teelusikallinen tomaattikastiketta, täytteet ja lopuksi juusto.
Paista pikkupizzoja 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.




Yhteistyössä Alepa Kauppakassi


2 kommenttia

  1. Aah, pizzaa! Voiko olla olemassa ihmisiä, jotka eivät tykkäisi pizzasta?
    Tämä sun ohje onkin oiva vinkki, jos äkillinen pizzan himo iskee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiiä kyllä ketään, joka ei tykkäis. Tosin onhan niitä pizzoja ja pizzoja, en mä kaikista tykkää, mutta noin yleisesti uppoo kyllä. :)

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements