Sokerittomat banaani-suklaamuffinssit

sunnuntai 6. syyskuuta 2015



Banaani-taateli-suklaakakku taipui nopeiksi muffinsseiksi viikonlopun kahvihetkeä makeuttamaan. Toisin kuin innoittajansa nämä ovat pullollaan ehtaa gluteenia eli valkoista vehnää. Nämä ihanat tahmeat muffinit katosivat parempiin suihin hetkessä, kuvat (joiden tarkennus näytti olevan kaikissa enempi kukissa kuin leivonnaisissa) eivät nyt kyllä tee oikeutta näille herkuille.


Banaani-suklaamuffinssit (n. kpl 9)

1 dl vettä
10 taatelia kivet poistettuina
3 rkl kookosöljyä
2 banaania
1 tl vaniljauutetta
4 dl vehnäjauhoja
1 dl raakakaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää taatelit, sekoita kunnes taatelit ovat soseutuneet. Lisää kookosöljy vielä lämpimään taatelisoseeseen.
Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita yhdessä vaniljauutteen kanssa taatelisoseeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele jauhoseos nopeasti märkien aineiden joukkoon.
Jaa taikina lusikalla tai lihapullaraudalla muffinivuokiin (suosittelen käyttämään vuokien alla muffinipeltiä).
Paista noin 20 minuuttia.



VINKIT: muffinivuokien puutteessa leikkaa leivinpaperista neliöitä muffinipellin koloihin, ja vinkinvinkkinä, että rypistä ja sitten suorista paperi ennen koloon asettelemista.

2 kommenttia

  1. banaani-taateli-suklaakakku oli loistava, kiitos reseptistä! Siitä innostuneena nämäkin muffinit menevät kokeiluun. Olet ilmeisesti käyttänyt tuoreita taateleita? Osaatko arvioida kuinka paljon kuivattuja pitäisi laittaa? Puoli pakettia..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, että kakku maistuu!
      Kuivattuja taateleita riittää neljäsosapakettia. Mutta kokeile rohkeesti tuoreita, niitä on melkeen joka kaupan hedelmäosastolla ja ne on ihania ihan sellaisenaan!

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements