Kurpitsa-perunamuusi

torstai 22. lokakuuta 2015

Kurpitsamuusi on mukavaa vaihtelua perusperunamuusille ja sitä monin verroin maukkaampaa, oikea sesonkiherkku. Oranssi sose sopii hyvin vaikka käristyksen kaveriksi.
Olen käyttänyt paljon kurpitsaa vauvojen ruuissa just koska se on niin maukasta ja helppo soseeksi valmistaa. Tällainen muusi käy vaikka vauvan ensisoseeksi kunhan jättää voin ja suolan pois. Silloin soseeseen kannattaa lisätä tilkkanen oliiviöljyä.

Aatelin tuoda kuvaan vähän kontrastia kuorilla ja siemenillä, mutta sitä tuli ehkä vähän liikaa. Nyt siinä on muusia ja biojätteitä, muah!



600 g paahdettua kurpitsaa (raakapaino)
400 g jauhoisia perunoita
0,25 tl muskottipähkinää
75 g voita
3-5 dl perunoiden keitinvettä
(suolaa)

Paahda kurpitsa pehmeäksi uunissa. Kurpitsan paahtuessa pese ja kuori perunat ja keitä ne runsaassa vedessä ihan kypsiksi. Kaada keitin vesi kulhoon.
Perunoiden keittyessä poista paahtuneista kurpitsoista kuoret.
Laita kurpitsa kattilaan kypsien perunoiden kanssa ja lisää muskottipähkinä ja voi. Soseuta perunat perunasurvimella, lisää keitinvettä pikkuhiljaa kunnes muusin koostumus on mieleisesi. Itse tykkään aika löysästä ja sileästä muusista.

5 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements