Kurpitsa-tattaripuuro

keskiviikko 28. lokakuuta 2015



Welcome Great Pumpkin! Kurpitsakuukausi huipentuu tällä viikolla Halloweeniin. En ole suuri Halloween-intoilija (elän jo joulussa), mutta It's a Great Pumpkin Charlie Brown on kuitenkin mun lempileffoja. Koska Snoopy.
Blogiringin bloggaajista löytyy minua innokkaampia, joten katsopa vinkkejä viikonlopun kurpitsajuhliin Blogiringin sivulta, sieltä löytyy toinen toistaan hienompia reseptejä, leivonnaisia ja juhlavinkkejä.


Minä laitoin kurpitsasosetta uunipuuroon ja kahden ihmisen annoksesta söimme minä ja Lapsi Prinsessa III ja minä jäin nälkäiseksi, niin innokkaasti pieni ihminen lappasi tattaripuuroa kitusiinsa. Siitäkin huolimatta, että tulkitsin kelloa jotenkin väärin ja pidin puuroa uunissa puoli tuntia liikaa. Olisin ehkä mieluummin syönyt vähän löysempää puuroa, mutta näinkin tämä oli ihan pehmeää ja täyteläistä. Kurpitsa ja tattarin vahva pähkinäinen maku käyvät todella hyvin yksiin.




Kurpitsainen tattari-uunipuuro

0,5 rkl voita tai kookosöljyä
1 l mantelimaitoa
2 dl kurpitsasosetta
1 tl kanelia
ripsu suolaa
2 dl tattarisuurimoita
1 tl kanelia
ripsu suolaa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele laakea korkeareunainen uunivuoka voilla tai kookosöljyllä.
Sekoita mantelimaito, kurpitsasose, kaneli ja suola ja kaada seos uunivuokaan.
Lisää tattarisuurimot.
Kypsennä puuroa uunissa noin tunti.

4 kommenttia

  1. Minä en ole koskaan kokeillut tattaripuuroa, pitäisipä kyllä testata. Kaneli ja kurpitsa ovat varmasti hyvä kombo tässä puurossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Tattarissa on vahva pähkinäinen maku ja suosittelen aloittamaan suurimopuurolla, ei hiutaleilla. ;)

      Poista
  2. Ooh! Tämä testiin. Tattari on herkkua ja NIIN myös kurpitsa. Oon ihan hurahtanut. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en jotenkin tykännyt ennen tattarista. Ehkä siihen oli osansa tattarihiutaleista mikrossa keitetyillä puurokokeiluilla.. Mut nyt söisin sitä joka päivä ja teen leivonnaisetkin tattarijauhoon aina kun mahdollista.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements