Kurpitsa-päärynäsalaatti vuohenjuustolla

sunnuntai 1. marraskuuta 2015





Söimme ravintola Ilveksessä Sillä Sipulien Merituulin kanssa varsin oivallista risottoa pekonilla ja paahdetulla kurpitsalla ja Merituuli otti ja söi kurpitsan kuorineen. (Siinä risotossa oli siis vaihtoehtona pekoni tai kurpitsa, mutta kinuimme itseillemme molemmat.) Siitä muutaman päivän olin taas ravintola Ilveksessä lounasaikaan tällä kertaa ja tarjolla oli kurpitsasalaattia, jossa oli sekä kuoret että siemenet mukana. No niinpä, mitäpä niitä siemeniä poistamaan ennen paahtamista kun ne on paahdettuina niin hyviä, eikä niitä eden myskikurpitsassa ole kovin paljoa.
Siispä minäkin paahdoin tähän salaattiin kurpitsani siemenineen ja jätin kuoret poistamatta. Minähän en noin yleensäkään kuori mitään ellei se ole jostain syystä vallan välttämätöntä.




Kurpitsasalaatti
1/2 paahdettua myskikurpitsaa
1 dl kvinoaa keitettynä (kuivamäärä)
1 päärynä
100 g vuohenjuustoa
salaattisekoitusta
granaattiomenan siemeniä
korianteria

Leikkaa kurpitsa lohkoiksi kuorineen ja siemenineen ja paahda pehmeäksi. Kuutioi paahdettu kurpitsa.
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kurpitsan paahtuessa.
Kuutoi päärynä ja juusto.
Sekoita salaatin kaikki aineet isossa salaatti kulhossa, voit tarjoilla salaatin vähän lämpimänä. Salaatin kastikkeeksi riittää hyvä oliiviöljy kera suolaripauksen.



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements