Pages

lauantai 8. toukokuuta 2010

Kurkku-fetasalaatti

Raikas kreikkalaishenkinen kesäsalaatti syntyy kurkusta, aidosta feta-juustosta, tummista oliiveista ja mintusta. Mausteiksi mustapippuria ja oliiviöljyä. Taidan syödä tätä koko kesän mansikoiden ohella.

Kotimainen kurkku eli huhtikuussa kulta-aikaansa, eli oli kauden vihannes. Tässä kuussa sesongin tuote on kotimainen tomaatti, on kuulemma riittävästä valoa ja lämpöä just nyt. Tällä viikolla (vai onko se vasta ensi viikolla) vietetään tomaattiviikkoakin. Miksi musta jotenkin tuntuu, että nämä sesongit ovat ihan väkisin väännettyjä? Luulis sen tomaatin ja kurkun kasvavan siellä kasvihuoneessa kuitenkin paremmin esim. heinäkuussa. Voihan tosin olla, että silloin on kurkuille ja tomaateille liian valoisaa ja liian lämmintä.



keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Parsaa, lohta ja avokadoa

Tällaisen pienen alkupalaherkun tässä yksi päivä valmistin. Parsa ja kylmäsavulohi sopivat yhteen paremmin kuin hyvin. Jos tähän vähän salaattia lisäis, niin olis aika mainio lounas.

Kipossa on vihreää parsaa, kylmäsavulohta, avokadoa, tuoretta minttua ja oliiviöljyä.


sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Vappuherkkuja

Perinteinen vappubrunssi serkkujen kesken siirtyi sisätiloihin surkean sään vuoksi. Ei haitannut yhtään, sillä seura oli mitä parhainta, ruoka mitä maittavinta ja juomaa riittävästi. Kertakaikkisen ihana päivä!

Oma kontribuutioni ruokapöydässä oli perunasalaatti:

1 kg pieniä uusi perunoita, 500 g parsaa kuorittuna, pätkittynä ja keitettynä, 200 g fetaa, ja kastikkeessa 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu, 2 isoa rkl karkeaa sinappia, 0,5 dl oliiviöljyä, 1 rkl hunajaa.