Pages

torstai 1. marraskuuta 2012

Omena-ruismurupaistos

Murupaistos on kyllä mainio jälkiruoka, joka parani vielä entiestään kun korvasin kaurahiutaleet ruishiutaleilla. Muruun saa ihan uusia vivahteita erilaisilla mausteilla, kokeile pähkinäitä,kardememmaa, inkivääriä, vaniljaa ja viinaksia.

n. 1 kg omenoita
100 g voita
1-2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl ruishiutaleita
1/2 tl kanelia

Kuori omenat tarvittaessa, poista siemenkodat ja leikkaa lohkokoiksi. Levitä lohkot uunivuoan pohjalle.
Sulata voi. Lisää loput aineet ja nypi muruseokseksi. Lusikoi muru omenalohkojen päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.


4 kommenttia:

  1. Tämä on NIIN hyvää lapsuusruokaa. Varsinkin vaniljakastikkeen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli vaniljakastiketta ja vaniljajäätelöä. :) Tää toimis varmaan puolukoilla tai karpaloilla höystettynä.

      Poista
  2. Helppoa,yksinkertasta,mutta niin hyvää!

    VastaaPoista