Kurkku-fetasalaatti

lauantai 8. toukokuuta 2010

Raikas kreikkalaishenkinen kesäsalaatti syntyy kurkusta, aidosta feta-juustosta, tummista oliiveista ja mintusta. Mausteiksi mustapippuria ja oliiviöljyä. Taidan syödä tätä koko kesän mansikoiden ohella.

Kotimainen kurkku eli huhtikuussa kulta-aikaansa, eli oli kauden vihannes. Tässä kuussa sesongin tuote on kotimainen tomaatti, on kuulemma riittävästä valoa ja lämpöä just nyt. Tällä viikolla (vai onko se vasta ensi viikolla) vietetään tomaattiviikkoakin. Miksi musta jotenkin tuntuu, että nämä sesongit ovat ihan väkisin väännettyjä? Luulis sen tomaatin ja kurkun kasvavan siellä kasvihuoneessa kuitenkin paremmin esim. heinäkuussa. Voihan tosin olla, että silloin on kurkuille ja tomaateille liian valoisaa ja liian lämmintä.



3 kommenttia

  1. Ups!!!
    Tämä viesti siis tähän postaukseen...

    Näyttää raikkaalle ja varmasti tuoksuukin. Ja mikä parasta, just sopiva mun ruoanlaitto-osamäärälle :)

    t. kauas puusta pudonneen omenan äiti
    (joka sekoilee)

    VastaaPoista
  2. Veera, löytyisiköhän sinulla hyvää reseptiä sabayonin tekoon? (Ja/tai vinkkejä sen valmistukseen...)

    Kyselee sabayonin nälkäinen serkku

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa niin hyvältä ja tutulta kesäsalaatilta! Minttu, feta ja kurkku sopivat mahtavasti yhteen.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements