Lasagnen kanssa pääset varsin helpolla kun unohdat valkokastikkeen ja korvaat sen kermalla ja juustoraasteella. Pastan tähän lasagneen teki Philips Pasta Maker, kannattaakin lukea loppuun saakka ja osallistua arvontaan, jossa voi voittaa kyseisen laitteen itselleen!
Valkokastike tuo lasagneen mukavaa täyteläisyyttä, mutta ei sitä aina jaksa värkätä. Kun sen jättää vaan reteesti pois, käy lasagne mainiosti myös arkiruoasta makaroonilaatikon maukkaampana serkkuna. Saman täyteläisyyden saa aikaan kerma ja mozzarellaraaste. Ja koitapa korvata puolet kermasta mascarponella, uijui!
Tuorepasta käy lasagneen paremmin kuin kuivaversio. Tuoretta käyttämällä välttää kivikovat reunapalat, joita herkästi saa lasagneen, varsinkin ilman valkokastiketta. Perfektionisti minussa ärsyyntyy vinoon katkeavista levyistä ja levyjen väleihin jäävistä raoista, tuorepastaa käyttämällä tätäkään ongelmaa ei ole.
Kaikki tämä tuorepastahehkutus johtuu tietenkin siitä, että olen saanut testattavakseni Philips Pasta Makerin, joka nyt suoltaa sisuksistaan pastaa keittiössäni harva se päivä. En ole aiemmin ollut mikään suuri tuorepastan ystävä, mutta erityisesti koneella tehdyt rigatoni ja linguine ovat suosikkejani. Voit lukea epäilevistä tunnelmistani ja täyskääntymyksestä lisää aiemmasta postauksesta.
Helppo lasagne (valtava annos)
700 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 prk tomaattimurskaa (800 g)
mustapippuria
basilikaa tai muuta tuoretta yrttiä, maun mukaan
2 dl kuohukermaa
200 g mozzarellaraastetta
iso annos lasagnelevyjä Philips Pasta Makerilla tai sopivasti kuivia levyjä
Keitä jauhelihakastike. Kuori sipulit ja silppua pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita hetki öljytilkassa mahdollisimman isossa pannussa tai kattilassa. Lisää jauheliha ja kypsennä kevyesti ruskistaen. Lisää tomaattimurska, peitä kannella ja keitä hiljalleen noin puoli tuntia. Mausta pippurilla ja tuoreella yrtillä.
Jauhelihakastikkeen voi keittää jo edellisenä päivänä tai vaikka ison satsin pakastimeen. Lämmitä kastike ennen lasagnen kasaamista.
Ota korkeareunainen uunivuoka. Levitä pohjalle hieman jauhelihakastiketta. Asettele kastikkeen päälle lasagnelevyt. Annostele taas jauhelihakastiketta, levittele hieman juustoraastetta ja lorauta kermaa ja näiden päälle taas lasagnelevyt. Jatka kunnes pastaa on neljä kerrosta. Viimeisen pastakerroksen päälle tulee loput jauhelihakastikkeet ja juustoraasteet. Pidä siis huoli, että kastiketta riittää joka kerrokseen, sitähän tulee aika ohuelti ja juustosta suuri osaa jää pintakuorrutteeseen.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kunnes juustopinta on tasaisesti ja kauniisti ruskistunut.
ARVOTA - ARVONTA - ARVONTA
Osallistumalla arvontaan myös sinä voit saada kotiisi tämän huikean pastavehkeen, Philips Pasta Makerin.
Osallistuminen onnistuu kommentoimalla tätä postausta. Kommentoida voi mitä lystää, mutta olishan se kiva jos kertoisit vaikka mikä on lempipastasi.
Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 28.6.2015 aina puoleen yöhön saakka. Arvonta suoritetaan kaikkien kommentoijien kesken maanantaina 29. päivä ja voittaja saa heti meilitse tietää voitostaan. Jätäpä siis myös meiliosoitteesi jos kommentoit anonyyminä.
Yhteistyössä Philips
Voi ei, ihana arvonta ! Pestopasta on lempparini tällä hetkellä <3, t. Tiiu: tiiakemppi(at)Hotmail.com
VastaaPoistaPasta kuin pasta käy :D
VastaaPoistaOlipas herkullinen resepti lemppari pastastani eli lasagnesta :) Heti joutui ohjeen kopioimaan ja ensi viikolla lähtee kokeiluun! yellows (@) jippii.fi
VastaaPoistaOlen kaikkiruokainen eli kaikki käy.
VastaaPoistakarhuoja@gmail.com
mmm, veikkaan että avokadopasta olis lempparini, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi tehdä sitä ;) mutta lasagne on varma ykkönen!
VastaaPoistaeveliinakaupp@gmail.com
Lasagne on kyllä varmaan mun suosikkipasta. Mutta sanon usein suosikkini olevan all'arrabbiata, sillä on vähän noloa, että en tee oikeaa suosikkiani itse kauhean usein. Ja sehän johtuu siis juuri siitä, että en jaksa tehdä sitä valkokastiketta :D
VastaaPoistaJoten suuri kiitos sinulle, tästä oivasta vinkistä!
tackformatendenvargod@gmail.com
Lasagne on hyvää mutta lemppari on tagliatelle metsäsienikastikkeella, tai jos nyt laskettais tällä kertaa gnocchi pastaksi niin sitten se, simppelillä juustokastikkeella! Yanna.H@outlook.com
VastaaPoistaLasagne on kyllä ehdoton suosikkini. Harvemmin sitä ehtii kuitenkaan tehdä :/
VastaaPoistas.kansakoski(at)luukku.com
Voi meidän perhe rakastaa kaikkia pastoja ja nyt tajusin etten ole tehnyt aikoihin lasagnea. Onkohan johtunut juuri valkokastikkeen tekemisestä vai mistä. Kiitos hyvästä vinkistä, en ole koskaan ajatellut että sen voi korvat kermalla ja juustoraasteella. Tämä laite olisi oiva lisä keittiöömme.
VastaaPoistaklaara49@luukku.com
Ehdottomasti sitruunainen katkarapupasta!
VastaaPoistaJuliajuksu@gmail.com
Lasagne on yksi suosikeista ja ohjeesi on selkeä ja houkutteleva,kokeiluun siis.
VastaaPoistapirjo.tynipi@gmail.com
Kyllä lasagne on melkein se lempparipastani, erityisesti yhden ystävän tekemä uskomattoman hyvä kasvispasta, josta ei edes tajua että liha puuttuu. Aika harvoin lasagnea tulee vain itse tehtyä koska se on niin työläs ja sinkkuna sitä saisi syödä päivätolkulla putkeen. Mutta täytyypä pistää tämä ohjeesi korvan taakse, ehkä koitan sitä ensi kerralla :)
VastaaPoistaOivoi, kuinka hyvältä näyttääkään tuo sinun lasagnesi!
VastaaPoistaOlen blogissanikin (Maistuu Makialle) toitottanut kuinka suuri pastan ystävä olenkaan, ja lempparia on hankala valita, mutta tällä hetkellä se on ehdottomasti Katkarapu-Ricottapasta, tarpeeksi kevyt näin kesällä, mutta samalla täyttävä ja pehmeän makuinen. :--)
emmi.henniina(at)gmail.com
Oi, nam! Rakastan lasagnea ja pastaa yleensäkin, eli kyllä tulisi meillä tarpeeseen :) Mukaan kivaan arvontaan siis!
VastaaPoistaameliarose211@gmail.com
Oi, nam! Rakastan lasagnea ja pastaa yleensäkin, eli kyllä tulisi meillä tarpeeseen :) Mukaan kivaan arvontaan siis!
VastaaPoistaameliarose211@gmail.com
Sekoan. Toi olisi selkeästi pelastus meidän perheen pasta elämässä. Rakastan lasagnea mutta teen sitä valitettavan harvoin. Pasta bolognesea kokkaan usein ja feta-tomaattikastiketta spagetin kera.
VastaaPoistaHerkkuani on Pasta Carbonara :) olis kyllä upea lisä foodien keittiövälineistöön tuo vehje!
VastaaPoistaLasagne on kyllä tosi herkkua!
VastaaPoistairmeliina(at)gmail.com
Mä tykkään kyllä eniten ihan vaan pasta bolognesistä.
VastaaPoistaskeppo63(at)gmail.com
Mies tekee meillä aivan taivaallista lasagnea, mutta silti aika harvoin sitä syödään. Useammin tulee tehtyä makaronimössöä pennestä. :D
VastaaPoistalaura.honkala(at)gmail.com
Spagetti Bolognesella mennään :-)
VastaaPoistanoraemilia.seppala (at) hotmail.com
Kaikki pasta on lempipastaa... Nimim. Pastafani 2015 :D
VastaaPoistaleevilotta(at)luukku.com
Lasagne on hyvää, ja canellonit ja kaikki muukin pasta. Tuollainen kone olisi upea!
VastaaPoistaPasta on aina hyvää! Mutta ihanaa on, jos siinä olisi juustoinen kastike :P ilovegreencosmetics (at) gmail.com
VastaaPoistaKyllä on ihana arvonta :) tykkään lasagnesta & pastasta salaatin kanssa! T:Annika(axu) annika@esajokinen.net
VastaaPoistaEn ole varmaan ikinä edes käyttänyt tuorepastaa missään ruoassa. Siksi olisi kyllä kokeilemisen arvoinen juttu.
VastaaPoistaMinua kiinnostaisi erityisesti gluteenittomien pastojen testailu. :) lamerinquecit@gmail.com
VastaaPoistaLempparia tällä hetkellä taitaa olla kermainen savulohipasta tai kirsikkatomaatteja, chiliä ja valkosipulia sisältävä pikapasta. Nam! :)
VastaaPoistaChorizopasta!
VastaaPoistaLasagne on minun ikisuosikkini.
VastaaPoistavaatehuttuja(@)gmail.com
Lasagne on ehdoton suosikkini, ja vähän samoja ongelmia kuin sinulla: kuivapastalevyt lohkeavat ihan väärin ja jää rakoja...se ainoa kerta kun yritin itse tehdä pastaa, oli varsinainen katastrofi: vehnäjauhon makuisia, paksuja taikinaklimppejä:)
VastaaPoistamirkku65@gmail.com
Suosikki on spaghetti (carbonara) ja ehdoton inhokki penne kaikessa muodossaan.
VastaaPoistalappalaiska@gmail.com
Pennepasta kylmäsavulohikastikkeella on suosikkini. Lasagne kuuluu myös suuriin herkkuihin. Huikea arvonta, mukana ehdottomasti.
VastaaPoistaahlfors(at)suomi24(piste)fi
Carbonara pasta :) Olisipa onnea arvonnassa :)
VastaaPoistaOioi nyt meni lassen teko helpoks!
VastaaPoistaSuosikkini on ehdottomasti lasagne. Kaulimisen jälkeen olisi kyllä mukava testata pastavehjettä! :)
VastaaPoistamarikmi@suomi24.fi
Niin monta, niin monta... Mutta valitaan kylmäsavulohipasta kermaisena versiona, pastana tagliatelle,
VastaaPoistajuomana ihannetapauksessa kuohuviini... t. Aleena
Kylmäsavulohipasta on tämän hetken suosikki.
VastaaPoistaPasta on yksi lempiruuistani, mutta gluteenittoman kanssa on vähän niin ja näin.. Olisi ihan mahtavaa päästä kokeilemaan sen tekoa itse!
VastaaPoistaPakko osallistua koska en usko ennen kuin itse kokeilen ;)
VastaaPoistaLinguinet ja lasagne lähtisivät ensimmäisenä kokeiluun, niistä erityisesti pidän tuoreena.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaPinaattipasta fetalla :) sannaelg@hotmail.com
VastaaPoistaCarbonara ilman kermaa on parasta
VastaaPoistaTykkään hirmusesti tomaattipohjaisista kastikkeista pastan kanssa, cannellonit ja lasagne on tosi hyviä �� ja oikeastaan parasta pastaa tulee jääkaapintyhjennysmeiningillä �� maria.andelin@hotmail.com
VastaaPoistaKantarelipasta on kyllä ihan parasta
VastaaPoistak_jokela(at)hotmail.com
Lempipastaani on kana-aurajuustopasta =). Mukaan kivaan arvontaan!
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
Viime kuussa kokkailukurssilla tehtiin lohiravioleja, olivat todella hyviä! Osallistun arvontaan :)
VastaaPoistaKaikki iskee nälkäisen, koskaan en ole tuorepastaa itse tehnyt,
VastaaPoistaNiitä hyviä on niin paljon
VastaaPoistascilla.fi65@yahoo.com
"Rillumarei ja haftitnastaa, elo on silkkaa kanapastaa" sanotaan Yökyöpelissäkin. 😉
VastaaPoistaLasagne on aina hyvää, ja näin kesällä maistuu tomaatti-kesäkurpitsapasta.
VastaaPoistakirjakettu@suomi24.fi
Kaikki pasta menee alas paremmin kuin hyvin :) Tämä laite ei muuten meillä jäisi pölyttymään pöydälle, vaan uskon että olisi ahkerassa käytössä!
VastaaPoistaLasagnen ohella mun lempparini on kana-pekonipasta
VastaaPoistamirkkulainen@luukku.com
Paras pasta on ehdottomasti pitkään hauduteltu bolognese!
VastaaPoistaOsallistun! Lempparipastani tällä hetkellä on pestolla maustettu pasta. :)
VastaaPoistajatta.pietil@hotmail.com
Mukana minäkin! Minun suosikkini on savulohipasta
VastaaPoistamaukkuti(AT)luukku.com
Meillä koko perhe on pastan perään. Lasagne maistuu, mutta laiskuuttani olen tehnyt sitä liian harvoin. Kaikki kermaiset pastat menee
VastaaPoistaarhippainen@luukku.com
Kaikki pastat missä on mukana aurajuustoa on mun suosikkejani
VastaaPoistamarialuok(AT)gmail.com
Aika monta kommenttia jo tässä vaiheessa ja huonot mahdollisuudet voittaa, mutta yritetään. Kyllä meille kelpaisi pastakone. Paraste herkkua pitkän pastan kanssa kaikki yksinkertaiset kastikkeet, carbonara, kerma-kylmäsavulohi, sweet chili-ravunpyrstö ym.
VastaaPoistaSuosikki on juurikin lasagne, olisipa ihana päästä testaamaan konetta :D
VastaaPoistapauleceb (@) gmail.com
Nyt alkoi kamalasti tehdä mieli lasagnea! Ja sehän se on yksi suosikeista, tulee vaan niin harvoin tehtyä kotona. Yksi herkullinen on myös pinaattipasta
VastaaPoistakristapasm(AT)gmail.com
Itsetehty pasta käy joka muodossa.
VastaaPoistaLasagne ja pasta carbonara
VastaaPoistaLasagnesta tykkään ainakin tosi paljon! :)
VastaaPoistajolannian@gmail.com
Kyllä pasta carbonara maistuu aina. Tosin rakastan pastaa kaikissa muodoissa
VastaaPoistasampsapie(AT)gmail.com
Karvisen lemppari on minunkin lempparini :) Eli lasagne
VastaaPoistajanttarainen@luukku.com
Lasagne, tosin omat kokkailuni on olleet just vähän kuivahtaneita joka kantilta.
VastaaPoistanellakos(AT)gmail.com
Pasta carbonara!
VastaaPoistaarskari(@)gmail.com
Ei mulla oo ikinä jäänyt mitään kivikovia reunoja. Niin käy jos ei laita tarpeeksi nestettä. Ei ole kyllä jäänyt mitään rakojakaan levyt kun turpoaa paistettaessa ja miksi niitä levyjä pitäisi ylipäätään katkoa? Korkeentaan napsaisen kulmasta kolmion pois että istuu paremmin vuoan päätyyn. Yksinkertaisesta asiasta valtava ongelma 🤣
VastaaPoista