Sokeriton banaanikakku

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Banaanikakku makeutuu hedelmien omalla sokerilla, lisättyä sokeria ei tarvita. Perus banaanileipään tulee yleensä pari desiä fariinisokeria, joka toki antaa kakulle sekä tummuttaa, että makeaa syvyyttä, mutta sokeritonkin versio on varsin pätevä herkkuleivonnainen. Ja varsin helppo valmistaa eikä vaadi kulhoa ja lusikkaa kummempia välineitä.



Prinsessakeittiö-blogi ei päivity enää, mutta jatkan osoitteessa veerarusanen.com.Siellä kaikki reseptit ovat gluteenittomia enkä käytä enää lainkaan raffinoitua sokeria. Tervetuloa seuraamaan sinnekin!

Liity uuden blogin postituslistalle ja saat lahjaksi tulostettavan ateriasuunnitelman, jolla voit miettiä viikon ateriat kauppalistoineen etukäteen.




Sokeriton banaanileipä

2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 dl rusinoita
1 dl pähkinäsekoitusta
3 banaania
0,5 dl öljyä
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, kaneli, rusinat ja pähkinät.
Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Lisää öljy, kananmuna ja vaniljauute, sekoita tasaiseksi.
Kaada banaaniseos jauhoseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista noin 40 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla.

Alkuperäinen ohje on BBC Goodfoodista.



14 kommenttia

  1. I really like your post and bookmark your site for future articles

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements