Omenainen leipävanukas

perjantai 27. syyskuuta 2013

Alpro haastoi ruokabloggaajia luovaan kokkaamiseen ja leipomiseen juomatuotteidensa pohjalta. Minulle juomaksi valikoitui mantelimaito. Mielessäni oli suolainen resepti, mutta mantelimaitoa maistettuani innoistuin sen makeudesta ja päätin kokeilla onnistuuko sillä leipominen ilman sokeria, ja kyllä, toimii!



Lukijoilla on mahdollisuus ottaa osaa haasteeseen äänestämällä juomien ympärille kehitetyistä resepteistä mieluisintaan *kliketiklik*. Äänestäneistä valitaan yksi onnekas, joka palkitaan Nikon-järjestelmäkameralla. Prinsessakeittiössäkin kuvataan Nikonilla.

Mantelimaito on muuten ehkä parasta mitä kaupassa tölkissä myydään, se on ihan tolkuttoman hyvää! Mielestäni maito ja tee eivät kuulu yhteen, mutta tilkka mantelimaitoa ja inkiväärillä maustettu musta tee onkyllä nyt tämän syksyn hitti.



En ole kyl ihan varma osuuko leipävanukas leivontakategoriaan, mutta hyvää se on ainakin ja eri helppoa. Kaipasin vähän vaihtelua omenapiirakkaan ja ompuilla vanukkaasta tuli täydellistä. Vanukas on parhaimmillan lämpimänä, uunituoreena, jolloin pinnalle karamellisoitunut sokeri on rapsakkaa



Omenainen leipävanukas

500 g täysjyväpaahtoleipää
3 kananmunaa
6 dl Alpro Almond Original -mantelijuomaa
1 vaniljatanko
1 tl kanelia
500 g omenoita
100 g voita
1 rkl ruokokidesokeria

Leikkaa paahtoleipäpaloista kuoret (voit käyttää ne krutonkeihin) ja kuutio leivät. Aseta kuutiot isoon kulhoon.
Vatkaa kananmuna kevyesti. Yhdistä Alpro mantelijuoma kananmuniin. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsellä. Sekoita vaniljansiemenet ja kaneli munamaitoseokseen. Kaada seos leipäkuutioiden päälle, sekoita niin, että kaikki leipä kostuu kunnolla. Jätä turpoamaan.
Sillä aikaa poista omenoista siemenkota ja kuutioi ne. Lisää omenakuutiot leipäseokseen, kaada seos hyvin voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20x20). Kuutioi päälle voi ja sirottele sokeri.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.


Yhteistyössä Alpro



7 kommenttia

  1. Jos ei ole mantelijuomaa kotona, voikohan tän jotenkin saada aikaan maidon ja mantelijauhojen kanssa...? Nimim. kodin vankina maaseudulla ilman autoa ja mantelimaitoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi tuossa alla antoikin ohjeen mantelimaidon tekemiseen.
      Leipävanukkaan voit toki tehdä normimaidostakin, lisää maitoon silloin 1/2 dl sokeria.

      Poista
  2. Kivan idean olet kehitellyt, inspiroivaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  3. Mantelimaidon saa ite kotona tekemällä: Liota manteleita yön yli vedessä -> laita mantelit tehosekoittimeen + lisää vettä -> kaada sellasen reikäkankaan? läpi ja sit se o valmist :D netist löytyy lisää ohjeit et paljonks manteleit ja sitä vettä tarvii, mut se on sairaan helppoo ja hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reikäkangas on varmaankin ihan tuollainen harso, juolla vauvan puklua siivotaan. :D Niitä saa muuten Ikeasta tosi halvalla.

      Poista
  4. Ihanan kuuloinen ohje ja tosi kivasti kuvattu raaka-aineet! :)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements