Lihaton lokakuu

tiistai 1. lokakuuta 2013

Kun on tipaton tammikuu, herkuton helmikuu, sokeriton syyskuu ja mitänäitänyton, niin miksei myös lihaton lokakuu? Lihaton lokakuu on Docventuresin haaste, johon Facebookissa on jo ilmoittautunut osallistumaan noin 28000 ihmistä. Facebook-tapahtumasta voi lukea haasteesta lisää, sieltä saa myös vinkkejä ja vertaistukea.
Tipattomia kuita en ole koskaan viettänyt kun alkoholinkäytössäni ei ole ongelmaa, sokerin käytössä sitäkin enemmän, joten erillaista herkkulakkoa erilaisissa pituuksissa on tullut vietettyä. Lihan syöminenkään ei ole meillä ongelma, syömme sitä vähän ja senkin pääsääntöisesti luomuna. Mutta tällainen teemakuukausi haastaa mukavasti pohtimaan omia tottumuksiaan sekä valintojensa lähtökohtia.
Prinsessakeittö on ottanut haasteen vastaan tietyin varauksin, ensimmäinen lihaton päivä ei ollut millään tavalla erilainen kuin mikään muu päivä. Kaupassa en silitellyt pekonipakettia enkä kuolannut lihahyllyllä suojakaasuun pakattujen kinkkusuikaleiden äärellä. Varaukset ovat sellaiset, että kylässä syödään sitä mitä tarjotaan ja meillä on pakastimessa aika paljon erilaisia lihanpaloja, jotka ovat olleet siellä jo tolkuttoman kauan ja syön ne silloin kun siltä tuntuu. Tokihan ne vielä kuukauden jaksaisi, mutta kun ne on ostettu jo aikaa sitten, pakkaseen on pakko saada tilaa ja jos rahapussin nyörit on nipistettävä kiinni on turha nähdä nälkää kun pakkanen on puolillaan syömäkelpoista tavaraa. Muutoin emme lihaan lokakuun aikana koske ja lisäksi pyrimme vielä monipuolistamaan jo nykyisinkin hyvin kasvispainotteista ruokavaliota.Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements