![]() |
Etualalla ceyloninkanelia, takana kassiakanelia. |
Ceyloninkaneli on kassiakanelia miedomman makuista, siitä puuttuu kitkeryys. Ihan kuin kaupassakin, jos mä en erikseen mainitse resepteissäni mitä kanelia on käytetty, on se silloin kassiaa. Sain palautetta paahdetun kurpitsakeiton yhteydessä, että soppa oli mennyt pilalle liiallisen maustamisen takia. Ohjeessa on 1 rkl ceyloninkanelia, 1 rkl kassiakanelia (joka sekään ei musta ole paljoa) tuottaa huomattavasti vahvemman lopputuloksen ja saattaa olla kitkerää.
Kassiakaneli sisältää varsin runsaasti kumariinia, maksalle ja munuaisille haitallista aromaattista yhdistettä. Ceylonin kanelissa kumariinia on puolestaan huomattavan vähän eikä sen nauttimisesta ole haittaa. Jo yksi teelusikallinen kassiakanelia täyttää aikuisen päivittäisen saantisuosituksen, lapsella suositus voi ylittyä jo kahdesta piparista.
![]() |
Kanelitangot ovat kassiakanelia. |
Ceyloninkaneli on kassiakanelia aika paljon hintavampaa eikä sitä myydä ihan joka kaupassa. Suurimmista marketeista varmasti löytyy ja aika monet luomukanelit ovat ceyloninkanelia, mutta tämä täytyy pussin kyljestä todeta eikä vain päätellä, että näin voisi olla.
Keväällä ja kesällä kanelia ei tule käytettyä edes viikoittain, mutta näin syksyllä ja talvella ylitän kaikki saantisuositukset moninkertaisesti, joten käytän vain ceyloninkanelia.
Kanelilla on lajikkeesta riippumatta suotuisiakin terveysvaikutuksia. Kanelissa on runsaasti mm. kuitua, mangaania, rautaa, kaliumia, kalsiumia ja a-vitaminiinia ja se auttaa pitämään verensokerin kurissa eli se on erityisen suositeltavaa puuron päällä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että teelusikallisella kanelia ei kata päivätarvettaan mistään yllämainituista (paitsi ehkä mangaanin). Ceyloninkaneli on hyvä lisä päivittäisessä ravinnossa.
Kiitos loistavasta tietopaketista! Olin kuullut jotain huhuja kanelin ns. vaarallisuudesta, mutta nytpä sitten ostoskoriin lähtee jatkossa tuota ceyloninkanelia. Itse tykkään kanelista valtavasti, joten sitten sitä voi paremmalla omalla tunnolla nauttia!
VastaaPoistaSuosittelen! Käytän ihan valtavasti kanelia näin loppuvuodesta ja varsinkaan lapsille en viittis sitä kumariinia ihan hirveesti tyrkyttää.
PoistaOhops, itsekin vaihdan nyt tuohon ceylonkaneliin. Minulla on nimittäin tapana keittää iltaisin vettä ja siihen laitan kanelia reippaasti (teen asemasta).
VastaaPoistaJuu vaihda ihmeessä jos noin paljon kanelia käytät! Saat saman mauan ja terveyshyödyt kyllä ceyloninkanelistakin. Jos se tuntuu alkuu pliisulta, niin senkun laitat vähän enemmän.
PoistaMeilläkin kuluu kanelia runsaasti varsinkin talviaikaan. Minulla on oma ceylonkanelidiileri, sri lankalainen ystäväni tuo ko maustetta minullekin asti vieraillessaan kotimaassaan. :)
VastaaPoistaNo on kyllä hyvä diili!
PoistaMe ollaan vaihdettu kaneli ceyloniin, mutta tarkkana tosiaan pitää olla. Itse aluksi luulin, että kaikki luomu olisi automaattisesti tuota, mutta eipä näin ollutkaan.
VastaaPoista