Feta-melonisalaatti ehdottomasti mintulla

torstai 7. elokuuta 2014

Firman yksivuotissynttäreillä tärkeän osan ruokapöytää muodosti hellekesän ehkä ykkösin herkku, melonisalaatti. Voittaja-ainekset ovat koossa yksinkertaisen ja lyhyen raaka-ainelistan, helpon ja minimaalisesti liettä vaativan valmistusprosessin sekä raikastavan ja nestetasapainoa hellivien ominaisuuksen ansiosta.

vesimelonia
(pipar)minttua
(paahdettuja) pinjansiemeniä
fetaa

Kuutioi meloni, pistä kuutiot kulhoon, revi joukkoon minttu. Siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua jos siihen on enemmän kuin viisi minuuttia aikaa. Melonin kannattaa olla muuten lähtökohtaisesti kylmää.
Paahda pinjansiemenet jos aiot ne paahtaa. Paahdetut ovat parempi, mutta jos keittiösi lämpötila hipoo jo valmiiksi 40 astetta niin anna olla.
Ota kulho jääkaapista juuri ennen tarjoilua ja lisää pinjansiemenet ja murusta joukkoon feta ihan reilusti (puhtain) käsin.


5 kommenttia

 1. Työpaikan ruokalassa on tarjolla mintulla maustettuja melonikuutioita. Ajattelinkin jotain puuttuvan ja vastaus löytyi tästä reseptistä! Fetaa ja pinjansiemeniä, perfect!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tällainen jotain suolaa vähän vaatii!

   Poista
 2. Tuo kombo on niin hyvää:) Täällä o kesällä joka paikassa vesimelonia ja pienestä lisämaksusta saa kipollisen fetaa. Ja minttu kruunaa tuon täydellisesti:)

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements