Sitruunaiset kaneli-hunajakorput

perjantai 29. tammikuuta 2010

Hakaniemen S-marketissa (ja varmaan muissakin S-marketeissa) myydään päivittäin suurleipäteollisuuden massamössöjen lisäksi pienempien leipomojen tuotteita. Torstaisin sieltä saa kuuluisaa lappeenrantalaista Pullin rieskaa, jolla on myös oma fanisivu Facebookissa.
Eräänä toisena päivänä hyllyssä köllötteli herkullisen ja kuituisen näköinen vuokaleipä, jonka pelastin mukaani. Tämä vuokaleipä pitikin pelastaa myös toisen kerran kun sitä uhkasi armoton kuivuminen, tein korppuja. On tosin erittäin suositeltavaa tehdä korput tuoreesta leivästä, mutta ei se aina ole mahdollista.

1 sitruunan mehu
1 dl hunajaa
1 tl kanelia
8 siivua leipää

Sekoita kaikki aineet paitsi leipä keskenään. Taputtele seos leipäsiivuille sudilla. Kevyt kerros kullekin leivälle kummallekin puolelle riittää.


Asettele leivät ritilälle ja kuivaa 125-asteisessa uunissa, kunnes leivät ovat korppuuntuneet. siihen menee ehkä noin tunti.Päälle voita ja hilloa!

4 kommenttia

 1. ai sä oot myös tätä voita JA hilloa tyyppiä. mä taas olen joko tai.

  VastaaPoista
 2. Merituuli: Myös tuoreen pullan voi halkaista kahtia ja sipaista sisään sekä voita että hilloa!
  Myös voi ja hunaja toimii leivällä. Ja miksei pullallakin, en vaan ole koskaan kokeillut.

  VastaaPoista
 3. Oi nam! Mä olen kanelikorppujen suuri ystävä mutta enpä ole koskaan testannut tehdä itse. Kiitos, menee heti testaukseen! Eka voin kanssa. Sitten hillon. Ja sitten toistetaan sama.

  VastaaPoista
 4. Jytis: Muista TUORE leipä. :)

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements