Nälkä ei lue lakia

sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Taannoin vietin sänkyni pohjalla ja sohvani nurkassa melkeinpä kaksi viikkoa järkyttävän taudin kourissa. Tauti alkoi tavallisena räkiksenä, jota en malttanut levätä pois ja sainkin sitten keuhkoputkentulehduksen, joka ei meinannyt parantua millään. Olin todella todella sairas useamman päivän ja pelkästään vessassa käynti tuntui maratoninkaltaiselta urheilusuoritukselta. Siinä ei paljoo tehty ruokaa eikä tehnyt juuri mielikään syödä.
Hiukan toivuttuani päätin valmistaa lämpöisen keiton. Helppous oli keiton ehdoton ykkösvaatimus, sillä voimillani ei vielä seisottu keittoa vahtimassa tai aineksia pilkkomassa. Päädyin chilillä terästettyyn nakkikeittoon.
Raahauduin kauppaan hankkimaan nakkipaketin ja keittovihannespussin pakkasesta. Kotona älysin näiden pakastevihannesten olleen huono valinta, valmiiksi pilkotut tuoreet olisivat olleet helpommat, en nimittäin oikein osannutkaan tehdä pakastetuista keittoa. En ole vieläkään keksinyt mistä sen maun keittoon olisi pitänyt tulla. Lopputulos oli siis kuutioliemessä lämmitettyjä vihanneksia ja nakkeja. Onneksi siinä oli chiliä ja paljon persiljaa.


3 kommenttia

 1. Nakkikeitto`on yksi lapsuuteni suosikkiruokia! Olitpa sairas,keuhkoputkentulehdus on aika paha juttu! Itse olen yskinyt jo kuukauden flunssani jälkeen,mutta on alkanut hieman helpottaa.Toivottavasti olosi on jo parempi!

  VastaaPoista
 2. No, eihän tuo hassumalta näytä, vaikka saan kyllä käyttää aika lailla mielikuvitusta, nähdäkseni Prinsessan syövän tuota:)

  t.äiti

  VastaaPoista
 3. Yaelian: Nakkikastike oli aika kova juttu lapsena kans. Ja on edelleen, onneksi sitä saa Fazer Amican lounasravintoloista, joissa tulee aika usein käytyä. Sitä ei vaan voi tehdä kotona, suurkeittiölisää tarvitaan.

  Äiti: Hyvin maistui!

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements