Perinteinen jouluaaton aamiainen/lounas on männä vuosina maistunut sokerin ja kanelin voimalla, mutta tänä vuonna halusin kokeilla rusinasoppaa. Hyvin kelpasi ja jäikin vielä, voikohan kiisseliä pakastaa? Ohje on Ruokatorstain joulu -kirjasta pienen pienoisin muutoksin.
150 g rusinoita
5 dl vettä
5 dl omenamehua
1 dl siirappia
1 kanelitanko
1/2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
Mittaa rusinat, vesi ja omenamehu kattilaan. Anna rusinoiden liota vähintään tunnin. Nosta kattila liedelle, lisää siirappi ja kanelitanko. Keitä kunnes rusinat ovat pulleita.
Nosta kattila liedeltä, poista kaneli, sekoita perunajauhot veteen ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Palauta kattila liedelle ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen, mutta älä enää keitä.
Jäähdytä ja tarjoile riisipuuron kaverina.
Olin aattona täällä suomalaisella jouluaterialla,ja jälkkärinä olikin riisipuuroa ja rusina-sekahedelmäsoppaa.
VastaaPoista