Parvekkeen suloisessa viileydessä odottelee pari isoa kassillista ihania kaneliomenoita. Eihän niitä millään saa tuhottaa ihan vaan sellaisenaan syömällä vaan joutuu leipomaan todella usein, miten harmi.
Tästä kakusta tuli ihana tuhti, maukas ja täyteläinen, ihan täydellinen aamiainen! Kakusta tulee ihan varmasti brunssisuosikki.
Täydelliselle aamiaiselle kuuluu lurauttaa vähän vaahterasiirappia.
1 kg omenoita
125 g voita sulatettuna
1,25 dl maitoa
1 kananmuna
300 g vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl soodaa
1/2 tl kanelia
11/2 tl kuivattua timjamia
Raasta omenat karkeaksi raasteeksi (kouri jos lajike sitä vaatii). Sekoita isossa kulhossa voi, maito ja kananmuna. Sekoita erikseen jauhot, sokeri, sooda ja mausteet. Kaada isoon kulhoon kosteiden aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti, älä vatkaa. Kääntele taikinaan omenaraaste.
Paista leivinpaperilla vuoratussa vuoassa (esim. piirakkavuoka) 175-asteisessa uunissa tunti, kokeile kypsyys tikulla.
Hyvää uunituoreena ja seuraavana päivänä!
Nam, näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaTämä on ihanan kosteaa ja tiivistä. Ja ihan huippua just vaahterasiirapin knassa.
PoistaOnpa mielenkiintoinen ohje! Jännä tuo timjami.
VastaaPoistaTimjami ja omena sopivat yhteen täydellisesti!
Poista