Omenakakku

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Parvekkeen suloisessa viileydessä odottelee pari isoa kassillista ihania kaneliomenoita. Eihän niitä millään saa tuhottaa ihan vaan sellaisenaan syömällä vaan joutuu leipomaan todella usein, miten harmi.
Tästä kakusta tuli ihana tuhti, maukas ja täyteläinen, ihan täydellinen aamiainen! Kakusta tulee ihan varmasti brunssisuosikki.
Täydelliselle aamiaiselle kuuluu lurauttaa vähän vaahterasiirappia.

1 kg omenoita
125 g voita sulatettuna
1,25 dl maitoa
1 kananmuna
300 g vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl soodaa
1/2 tl kanelia
11/2 tl kuivattua timjamia

Raasta omenat karkeaksi raasteeksi (kouri jos lajike sitä vaatii). Sekoita isossa kulhossa voi, maito ja kananmuna. Sekoita erikseen jauhot, sokeri, sooda ja mausteet. Kaada isoon kulhoon kosteiden aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti, älä vatkaa. Kääntele taikinaan omenaraaste.
Paista leivinpaperilla vuoratussa vuoassa (esim. piirakkavuoka) 175-asteisessa uunissa tunti, kokeile kypsyys tikulla.
Hyvää uunituoreena ja seuraavana päivänä!


4 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Tämä on ihanan kosteaa ja tiivistä. Ja ihan huippua just vaahterasiirapin knassa.

      Poista
  2. Onpa mielenkiintoinen ohje! Jännä tuo timjami.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Timjami ja omena sopivat yhteen täydellisesti!

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements