Kukkakaalilisuke

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Italian eteläisemmissä osissa rusinat, pinjansiemenet ja anjovis on aika tavallinen yhdistelmä. Ajattelin, että ne sopisivat kukkakaaliin hienosti ja oikeassa olin. Paitsi, että mulla ei ollut anjoviksia. :) Öljyyn säilötyt suolatut sardellifileet pitäisi käyttää aika pian ostamisen jälkeen ja melkein aina joudun heittämään puoli purkkia pois. Siksipä olen välttänyt niiden ostamista, hyvin on pärjätty ilman. Anjovista ei voi mielestäni oikein millään korvata, joten ruoan luonne on hyvinkin erilainen ilman. Epäilijöille tiedoksi, että anjovikset eivät maistu ruoassa härskille kalalle vaan tuovat siihen erityisen hienon aromin ja runsaasti suolaisuutta.
Tarjoilin lisuketta porsaankyljysten kaverina, joihin pieni makeus sopii erinomaisesti.Kukkakaalilisuke

0,5 dl rusinoita
1 kukkakaali
2-3 rkl pinjansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
2 rkl korppujauhoja
suolaa

Laita rusinat likoomaan noin tunniksi. 
Jaa kukkakaali hyvin pieniin kukintoihin ja keitä kypsiksi runsaassa keihuvassa vedessä. Valuta ja laita sivuun.
Paahda pinjansiemeniin kaunis väri kuumalla kuivalla pannulla. Valitse sellainen pannu, johon mahtuvat myös kukkakaalit. Kaada valmiit pinjansiemenet lautaselle, laita pannuun öljy ja voi. Lisää korppujauho ja ruskista. Toimi todella nopeasti, pannun pitää olla erittäin kuuma ja korppujauho kärvähtää herkästi. Lisää pannuun kukkakaali ja kääntele rasvakorppujauhoseos niihin. Kukkakaalien on tarkoitus saada hiukan väriä.
Valuta rusinat. Lisää ne ja pinjansiemenet pannuun ja paista vielä pari minuuttia. 
Mausta suolalla.


1 kommentti

  1. Kukkakaali on lisukkeena noussut meillä melkein ykköseksi kun maistuu hyvin koko porukalle, mitä ei voi läheskään kaikista ruoka-aineista sanoa noiden pienempien kohdalla. Siihen kun lisää rusinat, niin tätä on kyllä pakko kokeilla ;)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements