Paistetut ahvenfileet

lauantai 19. tammikuuta 2013

Yli kahden vuoden herttoniemeläisyyden jälkeen sain vihdoin aikaiseksi liittyä Herttoniemen ruokapiiriin. Ruokapiiri tilaa mainioita tuotteita suoraan tuottajilta ja meillä piiriläisillä on mahdollisuus tilata ihanaa (luomu)ruokaa kahdesti viikossa. Seuraava nouto on tiistaina ja silloin on tarjolla todellista lähiruokaa, tuossa kilsan päässä Herttoniemen siirtolapuutarhassa kerättyä hunajaa!
Eilen haettiin ensimmäinen tilaus, joka sisälsi maa-artisokkia, porkkanoita, sitruunoita ja ahvenfileitä, ensiluokkaisia kaikki.
Ahvenet päätyivät tänään voikylpyyn pannulle ja valmiille fileille lusikoitiin mitä mainiointa sitruuna-kapriskastiketta.

Herttoniemessä on myös ruokaosuuskunta, joka viljelee omaa peltoaan Vantaan Korsossa. Mielenkiinnolla odotan jääkö pellon tuotteita myös ruokapiiriläisille myyntiin vain meneekö kaikki osuuskunnan jäsenille. Osuukuntaan on muuten mahdollista liittyä juuri nyt.

Paistetut ahvenfileet

voita
oliiviöljyä
ahvenfileitä
suolaa

Kuumenna voi ja öljy pannussa, varsinkin voita saa olla runsaasti. Paista ahvenfileet hyvin kuumalla pannulla nopeasti kummaltakin puolelta. Mausta suolalla. Nosta valmiit kalat lämmitettyyn tarjoiluastiaan.

Sitruuna-kapriskastike

1 sitruuna
35 g pieniä kapsiksia
persiljaa (noin 0,5 dl)
oliiviöljyä
valkopippuria

Pese sitruuna huolella ja raasta kuori kulhoon. Halkaise ja purista puolikkaasta mehut kulhoon. Hienonna kapsiksen veitsellä karkeasti ja lisää sitruunaan. Hienonna persilja ja lisää kastikkeeseen. Lisää pari rkl oliiviöljyä ja mausta valkopippurilla. Kastike on tujun makuista, mutta älä ala mitään hunajaa siihen lisäämään, maut pyöristyvät kalan kanssa.
Lusikoi kastike vastapaistetuille ahvenfileille ja tarjoa heti. Mikäli fileet tulevat useampaan kerrokseen niin väleihin myös.


3 kommenttia

 1. The two main Party The legislature of the five program from the Baoan
  Center shutting down. An original manhole block celebration
  admin of your Job Committee associated with Liu Shaoxiong
  meant for Inch black" through judicial areas prosecution, Baoan Area Education and learning Institution Leader Zheng Yingtong claimed major ticket connected with willpower, presents the particular cancelling regarding program. Liu Shaoxiong was initially Centimeter sparkling In is expected, although the moment been recently commonly believed, rather long lack of Zheng Yingtong intended for "serious infractions involving
  constraint Inch could be revealed by the genuine file for the first time,
  many people have to deal with the astounded tone.  Yesterday's reaching, Zhang Chunming, Zhao Junping Shuqiang cutting edge Wei, Kazumi Ryo, Cao Huaxiong your five families committee new member. That getting together with as well proclaimed any party to your Center, your Area Commission for the purpose of Self-control Check, your Area People's The nation's lawmakers, that section fed government as well as the area CPPCC subscribers during an gross annual give good results fulfillment appraisal outcome, that satisfactory level seemed to be above 96%.

  louis vuitton outlets
  discount louis vuitton
  Here is my blog :: discount louis vuitton

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tämä on?
   En ymmärrä!
   T. Onkin

   Poista
  2. Ihana resepti, kiitos siitä. Se oli harrastelijalle tarpeeki ysinkertainen ja selkea. En ole koskaan ollut kummempi ruonlaittaja tai edes innostunut kokkaamisesta tai ainakaan kokeiluista. Tämä viritys vei kyllä kielen mennessään, jätti ihanan jälkimaun ja ihan varmasti innostaa jatkamaan uusiin tuttavuuksiin - ja tieysti syventää entisestään omaa melkein hölmön harrasta suhdetta kotimaisen kalaan.
   t. Riitta kesäisen aurinkoisesta Kalliosta

   Poista

Blogger Template created by Photographic Elements