Pizzarium

tiistai 15. tammikuuta 2013

Pakko myöntää, että en tunne minkäänlaista vetoa Turkuun. Ruisrockin aikaan siellä sietää liikkua väliä hotelli-Ruissalo, enempää en ole kaivannut. Tilanne muuttui oleellisesti viime lauantaina. Teimme perheen kanssa lounasretken Hansassa sijaitsevaan Pizzariumiin.

Siellä se on, kauppakeskuksen Food Courtissa, elämäni paras pizza. Tarkemmin sanottuna pizzat, sillä olisihan se hullua ajaa Helsingistä Turkuun saakka pelkän pizzan perässä ja ottaa vain yhtä makua.
Pizzarium myy palapizzaa, pizza a taglio, ihan niin kuin Italiassa, ihan oikeissa pizzerioissa. Ja sitähän Pizzariumkin on, ihan oikea italialainen pizzeria vaikka Suomen Turussa sijaitseekin. Oikeaa pizzaa, ihan erilaista mitä muualta saa. Mikä pohja, mitkä täytteet!
Erilaisia makuja oli lauantaina valmiina viitisentoista ja uunissa vielä pari lisää. Otimme kymmenen ja jaoimme palat puoliksi, jotta pääsimme kumpikin maistamaan mahdollisimman montaa ilman ennenaikaista ähkyä. Ja millaisia makuja! En ole eläissäni niin hyvää pizzaa syönyt. Tapana on sanoa erinomaisen ruoan olevan niin hyvää, että itkettää, mutta kyllä minä ihan oikeita kyyneleitä vuodatin kun maistoin tryffelipizzaa, tartufo e noci. Miten mikään voi olla niin hyvää?!
Pizzariumissa tehdään pizzaa isolla sydämellä raaka-aineita ja sesonkeja kunnioittaen. Jos on siis ikinä mitään asiaa Turkuun tai olet se kadehdittava yksilö, joka suorastaan asuu Pizzariumin välittömässä läheisyydessä, niin etsiydy sinne heti.


Laitimmaisena oikealla itkettäjäpizza.
7 kommenttia

 1. Kiitos! Nyt meitä puolestaan itkettää, koska kukaan ei ole koskaan kehunut pizzaamme näin paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tiedän, etten ole ainoa ylistävine mielipiteineni.

   Poista
 2. Pakko mennä kokeilemaan joku kerta! Asun Turussa, mutta jostain syystä en ole koskaan käynyt tuolla.. Näyttää niiiin hyvältä :)

  VastaaPoista
 3. On onni asua Turussa. Nuo pitsat on niin hyviä!

  -Anna

  VastaaPoista
 4. Nanna: No niinpä. Joudutaan varmaan tekemään nyt useamminkin näitä lounasretkiä Turkuun.

  Anna: Ainakin tässä suhteessa onni joo. :O

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements