Jauhelihakurpitsasoselaatikko

maanantai 16. syyskuuta 2013

Jauhelihasoselaatikon ei aina tarvitse olla perunasta, muutkin vihannekset käyvät ja jauhelihan sijaan sopisi varmasti ihan yhtä hyvin (jos ei paremminkin) soija.
Tein viikonloppuna laatikkoa kurpitsasta ja tuli ihan törkeen hyvää.



2 kg kurpitsaa (raakapaino kuorineen ja siemenineen)
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 pieni kuivattu chili
oliiviöljyä
700 g jauhelihaa
4 tomaattia
1 prk tomaattipyrettä
4 dl vettä
1 liemikuutio
kuivattua oreganoa
mustapippuria
2 kananmunaa
voita



Lohko kurpista, poista siemenet. Asettele lohkot uunipellille kuori alaspäin ja paahda 225-asteisessa uunissa kunnes lohkot ovat pehmeitä ja kuori mielellään vähän tummunut. Jäähdytä.
Silppua sipulit ja chili, kuullota hetki isossa pannussa oliiviöljyssä. Lisää pannuun jauheliha ja paista kypsäksi.
Kuutioi tomaatit ja lisää pannuun. Lisää pyre, vesi ja liemikuutio, sekoita ja keitä kymmenisen minuuttia, kastikkeen kuuluu jäädä vetiseksi. Lisää oregano ja pippuri.
Soseuta paahtuneet kurpitsat kananmunien kanssa. Sekoita kurpitsasose ja jauhelihakastike keskenään. Kumoa seos uunivuokaan, nokaroi päälle voita ja paista 200-asteisessa uunissa kauniin väriseksi.


2 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements