Hangon makaronitehdas

perjantai 18. heinäkuuta 2014

Vietämme lasten kanssa retkikesää. Kohteita on lähipuistoista vähän pidempiin reissuihin niin kuin nyt vaikka Hankoon. Hangosta löytyi helmi, Hangon makaronitehdas. Kaunis, ihanat näköalat terassilta ja toisen kerroksen ikkunoista sekä herkulliset valtavat pasta-annokset. Voisin melkein tehdä toisenkin retken Hankoon ihan vaan syömään. Makaronitehtaassa lasten annokset olivat myös ihanan reilut, isommaltakin ipanalta olisi lähtenyt nälkä kunnolla ja mukavaa oli, että lapsille ei löytynyt mitään omaa nakkimenuta.
Mutta mikä siinä on, että lapsille pitää todella monessa paikassa erikseen pyytää juomalasit ja aterimet? Makaronitehtaassa saatiin kyllä lasit kun tilattiin kersoille kerta juomat ja ne tulivatkin (lapsia) ilahduttavasti pillien kera, mutta haarukoita piti pyytää erikseen. Ja taidettiin sitten saada vielä pikkulusikat haarukoiden sijaan, no kyllä niilläkin syö. Onko jengillä siis yleensä mukana omat aterimet kun ne menee lasten kanssa ravintolaan, kertokaa joku? Mä en nyt pidä tätä erityisenä miinuksena kun sitä tuntuu tapahtuvan joka paikassa, eräässäkin japanilaisessa joutui ihan oikeasti kinaamaan tarjoilijan kanssa, että lapsi saisi oman soijakipon (ei lopulta saanut) ja lapsille tuotiin muovilautaset. Ehkä se olenkin minä kun olen jotenkin erikoinen kun katan lapsille samat porsliinit kuin aikuisille ja aterimetkin laitan.

Erityinen miinus onkin sitten se Hanko. Aika ankee tuppukylä. Odotimme jotain Tammisaaren kaltaista, mutta vielä enemmän ja ihanampaa. Hangossa oli enemmän ja isompia veneitä, mitään muuta siellä ei sitten ollutkaan. Ehkä me oltiin vain väärässä paikassa, mene ja tiedä. 11 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Ehkä me oltiin tosiaan jotenkin väärissä paikoissa.

   Poista
  2. Tulliniemen uimaranta!!! !!!!! !!!!
   Leikkipuisto!!! !!
   Vesitorni ja näkymät sieltä!!! !!!!

   Mä just mietin, että pitäisi ruveta kantamaan sitä pikkuhaarukkaa mukana, koska Se on välillä niin vaikeaa. Eikö muiden lapset muka syö haarukalla?!?

   (Tää on nyt kolmas kerta kun yritän kommentoida, joten kommentti saattaa kolmessa eri muodossa.)

   Poista
  3. Uimarannalla pyöri vain aavikkopensaat (okei, tuuli myös niin, että tukka meinas irrota, ehkä siellä rannalla ei siksi ollut ketään). Leikkipuisto oli iso, mutta musta ei mitenkään erikoinen.

   Poista
 2. Musta Hanko on ihana! Olen ollut siellä vain 2 kertaa ,ja harmittelin etten päässyt sinne tänä kesänä(serkulla siellä vapaa-ajan asunto) ja ne puiset villat ovat niin mannaa silmille! Mutta ehkä pienten lasten kanssa sitten eri juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei kyllä mitään villoja nähty, eli oltiin vaan väärissä paikoissa. :)

   Poista
 3. Hihihi, hauskasti kirjoitettu :D Hanko on ollut mun Suomi-matkailulistan kärkipäässä jo pitkään, mälsää jos siellä on mälsää! Pitänee siis tilata aurinkoa ja varata pöytä makaroonitehtaasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli munkin ja nyt se on iäksi nähty. :D
   Mutta taidan olla yksin retkiseurani kanssa tämän mielipiteen kanssa, kaikki vaan ihmettelevät miten me ei olla tykätty siitä.

   Poista
 4. Ette nähny villoja?! Mitähän reittiä ootte mahtanu sinne ajaa jos ette tien vieressä niitä nähny...? Muutenkin, oliskohan kannattanu ottaa selvää, mitä siellä Hangossa kannattaa tehdä ennen kun menee sinne ja valittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi nillittäjä, jee!
   Oli siinä matkalla jotain lauta-aitaa, keskityin ajamiseen, en osaa tarkalleen sanoa.
   Ja mikä nyt kannattaa ja mikä ei. Mikä ero on sun ja mun valituksella, kannattaako jompi kumpi enemmän. Tuskin.

   Poista
 5. Hei mä just yritin etukäteen tässä selvitellä että mitä siellä Hangossa oikein olisi. Oon ollu pari kertaa ja ajatukset aika samoja kuin sinulla...en vaan tajunnu mikä siinä Hangossa on niin upeaa mistä kaikki meuhaa. En nyt netistäkään mitään vastausta löytänyt. Että mennään nyt sitten rannalle ja makaroonitehtaaseen ja ehkä se Hangon viehätys joskus aukeaa. Oli huojentavaa lukea sun kirjoitus ja todeta ettei ihan kaikki ookkaan hurmiossa Hangosta. Kiitos.

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements