Parsa-perunasalaatti

perjantai 15. toukokuuta 2009

Parsaperunasalaatti on joka kevään hittituote. Ja parsa noin ylipäätäänkin. Meikäläinen ahtaa kitusiinsa vihreää parsaa puntti tolkulla näin toukokuun mittaan. Tämän kevään ensimmäinen parsaruoka tuli kokattua pääsiäisen tietämillä ja loppua ei onneksi ihan vielä näy.
Valkoinen parsa on ihan jees, vihreä sen sijaan on suurinta herkkua. Pidän parsoistani hyvin napakoina, varsien keittoaika on tasan kaksi minuuttia, nuppuja ei keitetä ollenkaan. Lötkömötkö parsa on superinhokkia ja jotenkin vastenmielisen väristäkin.
Viime keväänä ostin parsankuorimaveitsen, erittäin kätevä. Sehän on siis sellainen uunmuotoinen välinen, jossa uun toinen sanka on veitsi ja toinen kuorimaveitsi. Parsa siihen sitten vaan sankojen väliin, kuorimaosuus vasten parsan yläpuolta, veitsiosuus vasten alapuolta, ja reipas kuorimaliike kohti tyveä.

puntti vihreää parsaa
400 g keitettyä perunaa
150 g tonnikalaa öljyssä
2 rkl karkeaa sinappia
sitruunamehua

2 kommenttia

  1. Kokeilin tätä ohjetta, suuri parsanystävä kun olen minäkin, ja tulipa hyvää.:) Laitoin tosin vahingossa liikaa sinappia niin ettei parsan omaa makua juuri maistanut, mutta mitäs pienistä - onpa jotain petrattavaa sitten seuraavallekin kerralle!

    VastaaPoista
  2. Livia: Ohjeessa on aika paljon sinappia kun mä tykkään siitäkin niin paljon. :)
    Mutta kokeilemallahan sitä oppii itselle sopivan määrään!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements