Korianteripesto

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kerran pari kuussa suuntaan perjantailounaalle Raflaan. Siellä on aina hyvä lounas ja listalla Lapsi Prinsessalle sopivaa murkinetta. Eräänä tällaisena perjantaina tilasin pastaa ja lohta korianteripestolla. Ihan järkyttävän hyvää. Mukana ollut aikuisseuralainen totesi, että yleensä häneltä jää lisukepastat syömättä, mutta jos nyt pitäisi valita niin lautaselle jäisi kyllä grillattu lohi. Onneksi ei ollut valinnan paikka ja saimme syödä lohetkin. Ja onneksi lounastamaan saapui myös ravintololoitsijan rouva, joka kysyi reseptiä keittiöstä ja ystävällisesti sen blogissaan kaikkien iloksi jakoi.
Minulla ei ollut kaikkia alkuperäisen reseptin aineksia, sitruuna puuttui, joten oma yritelmäni ei yltänyt raikkaudessaan ihan Raflan tasolle. Sitruunan puutos ei missään nimessä pilannut lopputulosta, tämäkin ole mennen tullen basilikapestoa parempaa. Korianteripesto jää ihan varmasti keittiöni vakiokamaksi.

Korianteripesto
3 ruukkua korianteria
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
50 g raastettua parmesaania
iso pala inkivääriä hienonnetuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
oliiviöljyä, ainakin desi
mustapippuria myllystä
suolaa

Kaikki tehosekoittimeen ja pulssilla tasaiseksi.


3 kommenttia

  1. Pitäis varmaan tehdä, oon niin inlööv with cilantro!

    VastaaPoista
  2. Tässä olisikin hyvä väline operaatiossani "Opettele pitämään korianterista". Pesto on hyvää, pasta on hyvää ja korianterikin on jo melkein aina hyvää, joten tämä pasta olisi varmasti hyvä askel kohti intohimoista suhdetta korianterin kanssa. Olen päässyt jo hyvään alkuun, nyt pitäisi vain syödä lisää korianteriruokia, niin että totun hassunmakuisen yrtin makuun entistä paremmin.

    VastaaPoista
  3. Martina tällä on kyllä hyvä edetä. Mekin meinaten tehtiin tätä kun aasialaisittain tehdyistä kokkailuista jäi korianteria. Minäkin vielä opettelen korianteria ja tykkäsin! Musta sitruunalisä taas on ihan must.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements