Kuhaa ja siemeniä

maanantai 23. helmikuuta 2009

Kokkasin taannoin ystävälläni terveellisen illallisen. Tarjolla oli pannulla nopeasti käytettyjä vihreitä luomuvihanneksia, vihreää salaattia vuonankaalista ja avokadosta, nuudeleita ja siemenillä paneroitua kuhaa.
Keitettyihin nuudeleihin sekoitin mainiota kastiketta jonka ohje löytyy Yaelianin blogista. En laittanyt maapähkinävoita, mutta hyvää tuli silti, hyvä kun ei nuoltu nuudelikulhoa aterian päätteeksi..
Kuhan ohje on Alt om mat –lehdestä. Ostan lehteä vain opetellakseni ruotsia. ;) Pelkäsin, että siemenet syövät kuhan herkän maun, mutta turhaan. Todella herkullista.

kuhaa
suolaa
pippuria
vehnäjauhoja
kananmuna
sekalaisia siemeniä
öljyä

Leikkaa kuha annospaloiksi. Suolaa ja pippuroi palat. Kierittele kalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja sitten siemenissä. Paista kalapaloja kuumalla pannulla öljyssä minuutti kummaltakin puolelta.

Kuva tärähti, mutta kyllä siitä siemenen erottaa.

7 kommenttia

 1. Kala näyttää ihanalta. Sitten jos joku vielä kertoisi kuinka päästä eroon ruotokammosta, joka estää melkein aina kalan nauttimisen?!

  Olin ihan varma, että olin kommentoinut jo edelliseen postaukseen ja maininnut, että lisäsin Prinsessakeittiön seuraamieni blogien listaan, nyt kun oman ruokablogini pykäsin pystyyn, mutta ilmeisesti olin vain ajatellut tehdä niin.

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa bloggaamaan Virpi!
  Ruotokammo katoaa siedätyksellä ja kuhassa ruotoja on vähän vaikkakin aika pieniä. Ne on muuten helppo leikata veitsellä pois, siitä vaan sellainen siivu.
  Mä en näistä leikannut, mutta ei niitä tarvinnut suustakaan kaivella, niin pehmeitä olivat.

  Mulle käy kommenttien kanssa usein samoin, erityisesti näissä blogeissa, joissa kommetit aukeavat omaan ikkunaan (kuten omassanikin). Ilmeisesti unohdan lähettää kommentin ja menen vain sulkemaan ikkunan.

  VastaaPoista
 3. Kiva idea paneroida kalaa siemenillä! Varmaan oli ihan herkullista.

  VastaaPoista
 4. Eikö ookin ihan paras ruotsinoppikirja! Keskittyy olennaiseen ;)

  VastaaPoista
 5. pitäisköhän munkin tilata tuo lehti - viime kesänä saaristossa ihan nolotti, kun piti hakea rapuliinoja pesulan Gunillalta enkä muistanut että se rapu oli kraft. Räkör vaan muistu mieleen... :) Olis ollut tuossakin ruokasanastosta hyötyä!

  VastaaPoista
 6. Onpas taas ihanan nakoinen resepti! Taytyykin kokeilla.

  t. sis

  VastaaPoista
 7. Yaelian: Ajattelin kokeilla paneroida myös broileria näin, kun vaan joskus ehtisin..

  Anna ja Nelle: Jos ihan rehellisiä ollaan, niin toistaiseksi oppimistulokset ovat olleet laihanlaisia. Ruokalusikka taitaa oikeesti olla jotain muuta kuin msk..
  (Jos sitäkään.)

  Siskosein: Kokeile ihmeessä! Oli niin helppoakin.

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements