Appelsiinijäätelö

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Itse tehty jäätelö vaan on niin ihanaa. Ja helppoa tehdä, etenkin jos käyttää maitotiivistettä. Appelsiininkukkavettä myydään etnisissä kaupoissa, varsinkin intialaisissa sellaisissa. Alun perin ostin veden paprikakeittoa varten, ja nyt sille pitää kehittää kaikenlaista käyttöä, pullo on aika iso. Kokeilulistalle ovat jo päässeet appelsiinikreemi ja appelsiininkukkasorbetti. Mikäli jollakin on ideoita tai jo hyviksi havaittuja ohjeita, niin voisi vinkata meidän muidenkin iloksi kommenttilootaan.
Tarjosin jäätelöä ystävälleni siemenöidyn kuhan jälkkäriksi. Samainen ystävä toi minulle Amsterdamista tuon hienon linnakakkuvuoan, joka kuvassa näkyy.

2 dl kuohukermaa
1 tlk maitotiivistettä
2 appelsiinia
0,5 dl appelsiininkukkavettä

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita vaahto maitotiivisteeseen. Raasta appelsiineista kuori ohuiksi suikaleiksi ja purista mehu sitruspuristimella. Sekoita kuoriraaste ja mehu maitotiiviste-kermaseokseen. Lisää appelsiininkukkavesi ja sekoita.
Laita valmis jäätelömassa pakastimeen. Vatkaa massaa sähkövatkaimella puolen tunnin välein kunnes jäätelö on jähmettynyt. Tähän menee 3 – 4 tuntia.

6 kommenttia

 1. Ihana linnavuoka!!! Appelsiinijäde appelsiinikukkavedellä höystettynä kuulostaa ihanalta.Tuolla maitotiivisteellä on kyllä käyttöä moneen juttuun!

  VastaaPoista
 2. Heti puhuttuamme kavin katsomassa blogin (kuukuu paivittaiseen rutiiniin!)ja mika ihana vuoka ja resepti!!!! Tata taytyy ehdottomasti kokeilla varsinkin kun juuri hankimme jaatelokoneen ja appelsiininkukkavettakin taitaa loytya kaapista.

  t. sis

  VastaaPoista
 3. imaamin unelmaan joissain ohjeessa laitetaan appelsiininkukkavettä :)

  VastaaPoista
 4. Yaelian: Kiitos! Linnavuokaa en ole vielä testannut, mutta lähiviikkoina teen sillä niin hienon prinsessakakun, ettei ole ennen nähty. Tai ihan vaan sellaisen, ettei ole ennen nähty. ;)

  Sisko: Kaikilla muilla on jäätelökone, paitsi mulla. :( Mä olen haaveillut ja puhunut kyseisestä vehkeestä niin pitkään, että ehkä mun on se pakko pian hankkia.

  Nelle: Mikäs se sellainen unelma on?

  VastaaPoista
 5. Kerrankin ryhdyin tuumasta toimeen ja todella tein taman jaatelon. Ja siita tuli niin hyvaa, etta nyt on jo toinen satsi menossa!

  Jaatelokoneesta: me hankittiin varmaankin halvin mita ebaysta loytyi, vaikka joku sanoi, etta kannattaa hankkia kallein mihin vain on varaa....?! Meidan halviksella ainakin tulee ihanaa jaateloa, etta onkohan tuo totta?

  t. sis

  VastaaPoista
 6. Sis: Mutta jos se oli kallein mihin teillä on varaa..? :D
  Jotkut merkit ovat oikeasti parempi kuin toiset mitä tulee laitteen kestävyyteen, mutta luulis kaikilla tulevan hinnasta riippumatta yhtä hyvää jäätelöä.

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements