Risottoa

sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Aloitin pari viikkoa sitten ihan oikeissa päivätöissä. En ole viime aikoina tottunut moiseen, joten olen ollut väsyksissä ja syönyt paljon leipää. Sitä isoa pyöreää jälkiuunileipää, luomuna. Kerran söin pakastepitsan ja kerran tölkkihernaria.
Uuden vuoden lupauksesta kokata joka viikko yksi resepti keittokirjasta olen toistaiseksi onnistunut pitämään kiinni, tosin viime viikolla keitin ensin ja hyvällä onnella Aglio & oliosta löytyi sama ruoka. :D Tällä viikolla ei ehkä onnistu, ellei jostain kirjasta löydy vielä tänään ohjetta pastaan pestolla.. Lähistöllä olisi kyllä pari kauppaa auki, mutta en jaksa nyt pukeutua ihmisten ilmoille.
Työpaikalla tulee sentään syötyä hyvin, me käydään läheisessä Amica-työpaikkaruokalassa joka päivä. Siellä on yllättävän hyvät sapuskat ja erinomaiset salaatit, puoli kiloa päivässä –tavoite on helppo toteuttaa.

Alla olevat risotot olen keittänyt jo tammikuussa ennen muuttoa. Kaukaa viisaana kirjasin reseptit ylös. Jos näissä oli joku niksi, niin niitä en muista enää. Ensimmäinen muokkautui Ruokatorstain tomaattisesta chorizopadasta, kumpikin noudattaa kaikkea mitä kaapista löytyy –linjaa. Hyviä olivat molemmat, erityisesti jälkimmäinen.

Tomaattinen chorizo-risotto
½ sipuli
öljyä
1,5 dl risottoriisiä
1 dl valkkaria
5 dl kanalientä
pieniä chorizo-makkaroita
1 dl tomaattikastiketta (edellisen päivän pastasta)
10 – 15 basilikanlehteä (lisätään valmiiseen risottoon)
mustapippuriaKatkarapuselleririsotto
1 valkosipulinkynsi
1,5 dl risottoriisiä
öljyä
1 dl valkkaria
5 dl itse keitettyä rapulientä
2 sellerin vartta
2 dl katkarapuja
valkopippuria
1 rkl voita (valmiiseen risottoon)

1 kommentti

  1. Kiva kun postaat taas Veera:-) Ja onnea uuden työpaikan johdosta!'

    Tuo katkarapurisotto kuulostaa tosi herkulliselta, pitää pistää resepti korvan taakse.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements