Korjasin viime viikonloppuna yhden vakavan kulinaristisen aukon sivistyksessäni ja leipaisin kurpitsapiirakan. Hain oppia mm. Youtubesta.
Piirakkaan niin usein käytetty maitotiiviste oli Stockalta loppu ja kurpitsasoseen tein itse. Maitotiivistettä ja tölkitettyä kurpitsasosetta olisi varmasti löytynyt WTC:n amerikkalaisesta herkkukaupasta, mutta pärjäsin hyvin ilman kyseisiä elintarvikkeita.
Halusin piirakasta oranssin enkä ruskean, joten fariinisokerin vaihdoin valkoiseen.
Ameriikoissa paljon aikaansa viettäneet ruokavieraat alkoivat huokailla piirakan perään jo eteisessä ja täytyy myöntää, että tästä ei syyspiirakka enää parane, ihanaa!
Pohja:
250 g jauhoja
125 ml öljyä
60 ml kylmää vettä
Täyte:
1,5 kg kurpitsaa
5 kananmunaa
1 prk ranskankermaa
2,5 dl sokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
0,5 tl muskottia
0,5 tl maustepippuria
Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina sormin piirakkavuokaan. Laita pohja jääkaappiin lepäämään.
Poista kurpitsasta siementen ja leikkaa se kohtuullisen suuriksi lohkoiksi. Asettele lohkot uunipellille kuori vasten leivinpaperia. Paahda 180-asteisessa uunissa pehmeiksi, kokeile pehmeyttä haarukalla.
Lusikoi pehmyt kurpitsa kuoristaan siivilään ja valuta kunnes kurpista on jäähtynyt. Soseuta.
Sekoita keskenään kananmunat ja sokeri. Lisää mausteet. Lisää ranskankerma ja kurpitsasose.
Paista 175-asteisessa uunissa n. tunti. Tarjoile vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.
Piirakkaan niin usein käytetty maitotiiviste oli Stockalta loppu ja kurpitsasoseen tein itse. Maitotiivistettä ja tölkitettyä kurpitsasosetta olisi varmasti löytynyt WTC:n amerikkalaisesta herkkukaupasta, mutta pärjäsin hyvin ilman kyseisiä elintarvikkeita.
Halusin piirakasta oranssin enkä ruskean, joten fariinisokerin vaihdoin valkoiseen.
Ameriikoissa paljon aikaansa viettäneet ruokavieraat alkoivat huokailla piirakan perään jo eteisessä ja täytyy myöntää, että tästä ei syyspiirakka enää parane, ihanaa!
Pohja:
250 g jauhoja
125 ml öljyä
60 ml kylmää vettä
Täyte:
1,5 kg kurpitsaa
5 kananmunaa
1 prk ranskankermaa
2,5 dl sokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
0,5 tl muskottia
0,5 tl maustepippuria
Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina sormin piirakkavuokaan. Laita pohja jääkaappiin lepäämään.
Poista kurpitsasta siementen ja leikkaa se kohtuullisen suuriksi lohkoiksi. Asettele lohkot uunipellille kuori vasten leivinpaperia. Paahda 180-asteisessa uunissa pehmeiksi, kokeile pehmeyttä haarukalla.
Lusikoi pehmyt kurpitsa kuoristaan siivilään ja valuta kunnes kurpista on jäähtynyt. Soseuta.
Sekoita keskenään kananmunat ja sokeri. Lisää mausteet. Lisää ranskankerma ja kurpitsasose.
Paista 175-asteisessa uunissa n. tunti. Tarjoile vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.
Kurpitsapiirakka on mullakin kummitellut mielessä, mutta taas tuli pari kurpitsaa käytettyä muuhun. Pitäisköhän vielä ostaa kolmas... Tämä on varmasti ollut Hyvää!
VastaaPoistaPatalintu: Kurpitsa-aika ei ole vielä alkuunkaan ohi, joten tietenkin ostat vielä kolmannen ja ehkä neljännenkin kurpitsan!
VastaaPoistaKurpitsapiirakka on kyllä tosi hyvää herkkua! Nam...
VastaaPoistaTätä alan tekemään.Tarvikkeet ovat valmiina.Ei tarvitse mennä ostoksille.
VastaaPoista