Mausteinen kurpitsakeitto

lauantai 31. lokakuuta 2009

Olispa nyt tätä kun kuume hipoo taivaita ja kaapit ammottavat tyhjyyttään. Tai eivät edes ammota, mutta just nyt ei ole voimia toteuttaa lauantaina ruokasuunnitelmaa ja vokata kurpitsaa ja katkarapuja. Kurpitsaa siis riittää vielä ja reseptejäkin on useampi odottamassa postausta.
Keiton päälle olisi luonnollisesti kuulunut laittaa paahdettuja kurpitsansiemeniä, mutta ne paloi sakeaa savua tupruttaen. Onnistuin kääntämään uunin säädintä väärään suuntaan ja 125 asteen sijaan taisi uunin mittari osoittaa n. 260 astetta.. Ihan katastrofi. Öljy alkoi savuttaa ja siemenet poksahdella kuin popkornit ikään leviten pitkin uunia aiheuttaen lisää käryä. Työkaveri ilahtui tästä sattumuksesta, se ei osaa laittaa ruokaa oikeen minkäänlaista, joten se oli oikeutetusti vahingoniloinen.
Ruokavieras taisi nuolla lautasen, ohje on kahdelle.














1 luomusipuli
0,5 dl luomurypsiöljyä
300 g luomukurpitsaa
1 omena
1 kanelitanko
1 peperoncino
1 tl kuivattua salviaa
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 l kanalientä
1 dl kermaa

Kuori ja pilko sipuli. Laita korkeareunaiselle pannulle 1 rkl rypsiöljystä ja kuullota sipuli miedolla lämmöllä pehmeäksi. Sipuli saisi saada hieman väriä.
Poista kurpitsasta siemenet ja kuori, kuutioi. Kuori omena ja poista siemenkota, kuutioi omenakin.
Lisää pannuun loput öljystä, kurpitsa ja omena. Lisää mausteet ja sekoita. Anna hautua kannen alla 20 minuuttia kunnes kurpitsa on täysin pehmeää.
Kaada pannuun kuuma kanaliemi. Keitä hiljalleen puoli tuntia. Soseuta keitto tehosekoittimessa. Kaada keitto takaisin pannuun, lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa paahdettujen siementen kera.



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements