Bataattisose

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Lapsi Prinsessa söi eilen ekaa kertaa muuta kuin maitopohjaista. Reseptikin on yksinkertainen, tähän pystyy melkein kuka vaan: keitä bataatti pehmeäksi ja soseuta keitinveteensä.
Pitäis varmaan alkaa vähän opiskeleen aihetta, ei kukaan voi syödä pelkkää bataattia loputtomiin, ehkä just maksimissaan viikon.
Karkoitankohan mä viimeisetkin lukijat jos alan postamaan vauvansosereseptejä? :D


15 kommenttia

 1. Oi, onnea kehitysaskeleen johdosta! Hyvin näyttää maistuvan!

  Mä näin kirjakaupassa aiheeseen liittyvän kirjan, joka vaikutti ihan hyvältä (ilmeisesti tällainen Vauvan ja taaperon keittokirja, mutta kun googlettaa niin aiheeseen liittyen löytää kyllä valtaisasti kirjallisuutta, kuten vaikka ilmeisen kotimainen Kotiruokaa vauvalle.)

  Nimim. pitäis varmaan itsekin opiskella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsihan on tavallaan soseisiin vähän pieni, mutta mulla menee hermo tähän imetykseen. Ja eikös niin sanota, että kiinteitä sitten kun vauva osoittaa kiinnostusta? Näkisitte miten se seuraa suu auki muiden lusikoita aina. :)
   Googleen ja kirjastoon siis.

   Poista
 2. Minunkin lapsoseni aikoinaan söi vauvana bataattisosetta;D Ihana pikku prinsessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuvolasysteemin mielestä lapselle pitäisi antaa perunaaperunaaperunaa. Ja sit sekoittaa siihen perunaan kaikkea muuta. Yääääk. Eiks peruna sulakin kauheen huonosti?

   Poista
  2. Meillä ei ainakaan poitsu pidä perunasta tippaakaan, joten sillä ei tosiaankaan aloitettu. Bataatti maistuu vauvalle paremmin makeutensa ansiosta. Tavallaan peruna on kyllä miedompi ja helpompi sekoittaa muihin kasviksiin...mut peruna on hankala valmistaa, kun sitä ei voi pakastaakaan ja pitää tehdä aina juuri ennen syömistä...et meillä ei perunaa kovin usein syödä.

   Poista
 3. No et karkoita, varsinkin jos mukana on tällaisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tää on mun uus juttu! KUKAAN ei halua nähdä kuvia soseista, joten laitan aina tästä yksinvaltiaasta makutuomarista kuvan ja kylkeen ohjeen? Mun lyhyen kokemuksen perusteella aika moni vanhempi tekisi mielellään soseet itse, mutta ei tiedä mitä niihin laittais. Neuvolasta saatavat opukset eivät ainakaan mielikuvitusta ruoki.

   Soseista siirrytään pikkuhiljaa sormiruokailuun, siitä touhusta saa varmasti hyviä kuvia kans. :)

   Poista
 4. Et karkoka ollenkaan - meillä ollaan samassa vaiheessa, joten kiinnostaa kovasti. Etenkin erilaiset yhdistelmät kiinnostaisi, kun itseltä loppuu välillä ideat kesken. Ajattelin itsekin postittaa sosereseptejä, mut saa nyt nähdä, miten nuo vastaanotetaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, alan siis kehitellä gurmeevauvaruokia. Gurmee ainakin niihin neuvolan ohjeisiin verrattuna.. :)

   Poista
 5. Bataatista tuli hyvää kun paistoin sen kokonaisena kuorineen uunissa. Tuli pehmeetä ja maukasta, vauva tykkää ja oli omaankin makuun sopivaa. Kannattaa kokeilla! - Liina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Tarkoitus on kuitenkin tehdä vauvalle ja aikuisille samaa ruokaa jo aika pian. Tai jos ei nyt ihan samaa, niin ainakin yhdellä kertaa samoista aineksista.

   Poista
 6. Pieni lohdutuksen sana, meillä ei ole perunaan koskenut tikullakaan ..ei noina soseaikoina, eikä jälkeenkään. (Yritin kyllä, voit uskoa) Paitsi nyt syö ranskiksia mutta on jo melkein kaksi ;) Itse sekoitin soseisiin tuoreita yrttejä.. on aina tykännyt voimakkaimmista muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bataatti-timjamisosetta ajattelin juuri seuraavaksi kokeilla. En ymmärrä miksi vauvaruoan ei tarvitse maistua miltään!

   Poista
 7. No nimenomaan onnihan se on jos maustettu maistuu :) Ainakin itse olen iloinnut kun teen mausteisia kastikkeita koko perheelle samalla kertaa eikä yksi syö täysin pliisua versio kakkosta samasta kastikkeesta.. samat valkosipulit ja curryt menee lapselle. Syö jo intialaista ihan ravintolastakin kovalla ruokahalulla :)

  VastaaPoista
 8. nice blog i like it and thanks for sharing I was looking for it for a long time. So glad to find it here..

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements