Hävikistä herkuksi

perjantai 4. toukokuuta 2012

Jokainen suomalainen haaskaa ruokaa vuodessa 25 kiloa. Se on aikamoinen määrä sekä ruokaa että myös rahaa. Kolmisenkymmentä ruokabloggaajaa on nyt käynyt taistoon hävikkiä vastaan Hävikistä herkuksi -tempauksella. Tavoite ja idea on hyödyntää omien kaappien jäämistöä ja samalla innostaa muita tarttumaan jääkaappiin hautautuneisiin artikkeleihin ennen kuin ne muumioituvat.
Prinsessakeittiö on tapauksessa mukana, mun tavoite on toukokuun ajan nollahävikki. Toivottavasti siitä tulee toukokuun jälkeen tapa eikä meiltä kannettaisi enää jätehuoneeseen muuta kuin kahvisakkoja ja vihannesten kuoria.
Hävikkiä meillä nimittäin tulee. Yleisimmät haaskuut ovat salaatti, hedelmät, vihannekset ja leivänkannikat sekä juustojen jämät. Helpoimmalla pääsisi jättämällä nämä tuotteet kauppaan ja ostamalla leipää, jonka kannan joku on jo heivannut mäelle. Mutta kun meillä kuitenkin syödään noita tuoreitakin joskus. Mulla vaan on huono tapa ostaa omenoita ja mandariineja, joita ei meillä kukaan kuitenkaan syö, salaattia rasioissa, joihin aina jää joku jäännöserä ja vihanneksia fiilispohjalta, jotka suunnitelmallisuuden puutteessa päätyvät kompostorin kitaan. Oma lukunsa ovat inkiväärit, sitruunat, sellerit ja muut vastaavat, joista tarvitaan vain osa, vaikka kaupasta joutuu kantamaan kotiinsa kokonaisen.
Nytkin jääkaapissa kasvattaa ituja iänvanhat porkkanat ja punajuuret, jotka voisi vielä aivan hyvin syödä, puoli nippua kevätsipuleita, joista tarvitsin kerran kaksi vartta perunasalaattiin sekä useampikin pienen pieni juustonpala, alunperin herkutteluun ostettu, joita ei normisti tule leivän päälle siivutettua. 
Toukokuun aikana siis tiedossa ainakin jotain, mihin saa upotettua kaksi punajuurta, lisäksi laitan jakoon omia vinkkejäni ateriasuunnitteluun.
Edellä luvattuja odotellessa tutustu tempauksen Facebook-sivuun ja osallistu kilpailuun!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements