Murupaistos on kyllä mainio jälkiruoka, joka parani vielä entiestään kun korvasin kaurahiutaleet ruishiutaleilla. Muruun saa ihan uusia vivahteita erilaisilla mausteilla, kokeile pähkinäitä,kardememmaa, inkivääriä, vaniljaa ja viinaksia.
n. 1 kg omenoita
100 g voita
1-2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl ruishiutaleita
1/2 tl kanelia
Kuori omenat tarvittaessa, poista siemenkodat ja leikkaa lohkokoiksi. Levitä lohkot uunivuoan pohjalle.
Sulata voi. Lisää loput aineet ja nypi muruseokseksi. Lusikoi muru omenalohkojen päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Tämä on NIIN hyvää lapsuusruokaa. Varsinkin vaniljakastikkeen kanssa.
VastaaPoistaMulla oli vaniljakastiketta ja vaniljajäätelöä. :) Tää toimis varmaan puolukoilla tai karpaloilla höystettynä.
PoistaHelppoa,yksinkertasta,mutta niin hyvää!
VastaaPoistaJust näin!
VastaaPoista