Herkulliseen kakkuun ei välttämättä kaivata desi kaupalla sokeria, sitä ei tarvita ollenkaan. Tämän kahvikakun makeuttavat banaani ja taateli.
Eilistä paistoa -blogista löytyy mahtava perusohje sokerittomaan kakkuun, jota voi helposti varioida omien mieltymysten mukaan. Itse en alkuun ajatellut toteuttaa tätä gluteenittomana, mutta kun kaapissa oli mantelijauhetta, päätin kokeilla sitä spelttijauhojen sijaan. Arvelin myös, että banaanit ja turkkilainen jugurtti riittävät rasvaksi ja jätin alkuperäisen ohjeen kookosöljynkin pois.
Tämä kakku on sellainen mehevän kostea ja sokerittomuudestaan huolimatta erinomaisen makia. Sokerittomaan leivontaan kannustaa päätös vähentää sokerin syömistä ja ehkä luopua siitä kokonaan, katso video Youtubesta.
Lisää sokerittomia ja gluteenittomia reseptejä uudessa blogissani:
The Queen of Delicious
Klikkaa linkkiä ja siirryt uuteen osoitteeseen ihanien reseptien pariin.
Sokeriton ja gluteeniton kahvikakku
1 pkt taateleita (sellainen pala, 250 g)
2 dl kahvia
2 dl vettä
3 kypsää banaania
1 dl turkkilaista jugurttia
2 kananmunaa
3 dl mantelijauhetta
1 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl soodaa
1 tl kanelia
Pilko taatelitiiliskivi, laita palat kattilaan ja mittaa mukaan kahvi ja vesi. Keitä kunnes taatelit ovat pehmenneet ja keitos muuttunut sosemaiseksi. Ota seos liedeltä ja jäähdytä hieman. Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Lisää taatelikeitokseen jugurtti, kananmunat ja banaanisose.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kattilaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan, voit käyttää minkälaista vuokaa tahansa.
Paista 180-asteisessa uunissa vuoan koosta riippuen 30-50 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä. Säilyy hyvin jääkaapissa.
Tätä on ihan pakko kokeilla, onnistunee munkin ruoanlaitto-osamäärällä ;)
VastaaPoista-ä-
Eihän tässä tartte kuin sekoitella, varmasti onnistuu. Tuun kylään sit maistamaan.
PoistaNÄIN ON PAKKO KOKEELLA..
PoistaMillä tuon mantelijauheen voi korvata?
VastaaPoistaAlkuperäisessä ohjeessa oli käytetty tattarijauhoja. Jos ei tartte olla gluteeniton, niin laita vehnää. Sit vois kokeilla kauraakin.
PoistaAlkuperäinen ohje: http://eilistapaistoa.blogspot.fi/2015/01/keventajan-talvikakku-gluteeniton.html
Hei :)
VastaaPoistaKiva että tykästyit ideaan - on kyllä ihan mahdottoman hyvä kakkupohja, jota voi varioida monella tapaa. Olen nyt tehnyt jokusen taatelikakun myös psylliumin avulla. Siinä jauhomäärän on saanut nipistettyä himppu reilu desiin. Laitan vielä juttua joku päivä siitäkin hiilareiden välttelijöille :)
Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle :)
Kiitos sulle, tää on huippuohje. Tuntuu melkein tyhmältä, että on laittanut taatelikakkuun sokeria vielä lisäksi. :)
PoistaHerkullinen ohje.
VastaaPoistaKiitos! Tätähän voisi kokeilla muffinssimuodossakin!
PoistaOletko kokeillut laittaa kaakaojauheen tilalle tummaa suklaata (70-80%) raastettuna ?
VastaaPoistaTumma suklaa toimisi erinomaisesti, mutta siinä on sokeria, niin siksi ei toimi juuri tähän. Mukaan voisi laittaa kaakaomassaa, niin saisi kaiken saman kuin tummassa suklaassa ilman sokeria.
PoistaSinun ja Eilistä paistoa-blogin innoittamana ja näiden reseptie välimaastosta tein oman versioni ja täytyy todeta että kyllä se vaan toimii...sokerittomana nimittäin. Itse käytän tuoretaateleita joita löytyy kaapista lähes aina sokerin korvikkeeksi. Jauhoina puolet mantelijauhoa ja puolet tattaria, mausteena raakakaakaomassaa ja -jauhetta. Hyvinvointiteemanani tälle vuodelle gluteeniton ja sokeriton ja niitä tukemaan myös villaaitila blogi helmikuusta 2015...siellä ei tosin vielä tätä kokeiluversiota löydy. Kokkailut kauhan varressa jatkukoon :)
VastaaPoistaNoi tuoreet taatelit ovat kyllä mainioita.
PoistaMulla on vahvoja ennakkoluuloja tattaria kohtaan, mutta ehkä uskallan tarttua siihen seuraavaksi.
Hei, blogia kehiin!
Tattarin kanssa pitää olla varovainen, riittää vähempikin määrä muihin jauhoihin verrattuna koska turpoavat enemmän. Toki maussakin on eroa ja maistuu läpi jos käyttää pelkiltään. Kokeilukokkailut vasta alkutaipaleella meillä VillaÄitilässä https://villaaitila.wordpress.com/category/gluten-and-sugar-free/
PoistaToimisikohan soijajugurtti turkkilaisen jugurtin korvikkeena tässä?Vai onko muita ideoita maidottomaan? T: maidoton
VastaaPoistaSe on toi sooda, joka kaipaa jotain hapanta toimiakseen kunnolla, joten soijajugurtti käy ihan yhtä hyvin.
PoistaKuuluuko ton kakun jäädä tahmeeksi sisältä?
VastaaPoistaKyllä tää aika tahmeeta on. Ja jos yrittää leikata lämpöisenä, niin ei meinaa tulla mitään.
PoistaJos haluat kuivemman, niin paista vähän kauemmin. Kannattaa vaan paiston loppupuolella peittää kakku foliolla.
En ole koskaan pitänyt taatelikakusta, mutta nyt kakku no 2 uunissa..... Njam !
VastaaPoistaPaljonko taateleita tulee noin suurin piirtein (grammoissa / deseissä)? Asun ulkomailla ja ei ole hajuakaan mikä tuo "taatelitiiliskivi" on ja paljonko sillä on painoa :)
VastaaPoista250 g! Jos käytät tuoreita taateleita, niin poista ensin kivet ja punnitse vasta sitten.
PoistaJa kiitos kommentista, lisäsin grammat ohjeeseen.
Kiitokset avusta! Kakku on leivottu, nyt vain odotellaan että päästään maistelemaan sitä huomenna :)
PoistaPystyyköhän taateleitten tilalla käyttämään jotakin muuta? Meillä sokeriton ruokavalio, mutta mies ei tykkää taateleista.
VastaaPoistaKukaan ei vielä tainnut kysyä, millä kaakaojauheen voisi korvata. Kannattaisiko lisätä vaikkapa vähän manteli- tai perunajauhoa, jotta rakenne säilyy?
VastaaPoistaOutstanding post owever i was wondering if you could write little more on this subject? i'd be very grateful if you could elaborate a little bit further. Thank you for providing Best meaningful information. Cheers! Eye Hospital in Ahmedabad
VastaaPoistatekirdağ evden eve nakliyat
VastaaPoistakocaeli evden eve nakliyat
yozgat evden eve nakliyat
osmaniye evden eve nakliyat
amasya evden eve nakliyat
UGHXM7
I am surfing more than 5 hours but till i didn't find such article like your.
VastaaPoista