Omena-ruismurupaistos

torstai 1. marraskuuta 2012

Murupaistos on kyllä mainio jälkiruoka, joka parani vielä entiestään kun korvasin kaurahiutaleet ruishiutaleilla. Muruun saa ihan uusia vivahteita erilaisilla mausteilla, kokeile pähkinäitä,kardememmaa, inkivääriä, vaniljaa ja viinaksia.

n. 1 kg omenoita
100 g voita
1-2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl ruishiutaleita
1/2 tl kanelia

Kuori omenat tarvittaessa, poista siemenkodat ja leikkaa lohkokoiksi. Levitä lohkot uunivuoan pohjalle.
Sulata voi. Lisää loput aineet ja nypi muruseokseksi. Lusikoi muru omenalohkojen päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.


4 kommenttia

  1. Tämä on NIIN hyvää lapsuusruokaa. Varsinkin vaniljakastikkeen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli vaniljakastiketta ja vaniljajäätelöä. :) Tää toimis varmaan puolukoilla tai karpaloilla höystettynä.

      Poista
  2. Helppoa,yksinkertasta,mutta niin hyvää!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements