Pavlova

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Sunnuntaibrunssin emäntä oli laatinut mahtavan menun, josta sai poimia kokattavaa tahtotilan ja kykyjen mukaan. Minä valitsin listasta pavlovan. Teki  mieli pavlovaa jo vissiin joskus joulukuussa, mutta viimeksi sitä himoitessani en ottanut huomioon tuntien valmistumisaikaa ja jouduin tyytymään nopeampiin paakkelseihin.
Pavlovassa maistuu ihanasti kevät ja kesä ja iloiset asiat.

Pavlova

4 kananmunanvalkuaista
3 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 rasiaa marjoja
minttua

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Vatkaa kananmunanvalkuaiset sähkövatkaajalla kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeri muutama lusikallinen kerrallaan, vatkaa huolella koko ajan. Sokerin jälkeen lisää sitruunamehu ja vatkaa täydellä teholla vielä muutama minuutti.
Kasaa marenkitaikina uunipellille leivinpaperin päälle. Muotoile kasasta pyöreä, reunat voivat olla keskiosaa korkeammalla.
Laita marenki uuniin ja laske lämpötila 100 asteeseen. Paista puolitoistatuntia. Laita uuni pois päältä, mutta jätä marenkin uuniin kunnes uuni ja marenki sen myötä ovat kokonaan jäähtyneet.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää sitruunankuoriraaste ja sokerit. Lusikoi vaahto marenkipohjalle. Kasaa päälle marjoja, koristele mintulla.
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements