Pipsan banaanileipä

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Banaanileipä on yksi parhaita leivonnaisia mitä olemassa on ja mitä mainioin tapa hävittää mustuneet banaanit. Minä nautin banaanini hieman vihertävinä, pilkut saatika syvempi tummuminen pilaavat muuten oivan hedelmän, joten voitte kuvitella, että ilman banaanileipää hävikki olisi melkoinen.



Ohje on Pipsa Hurmerinnan eri mainiosta Pipsan keittiössä -kirjasta, jonka olen jo lukenut sivunkulmat kiharalle ja testannutkin monen monituista ohjetta. Kerrankin keittokirja ihan suoraan minun makuuni, harvemmin ne nimittäin ovat.
Alla ohje kuten minä sen toteutin.

Lämmin banaanileipä, päälle luraus vaahterasiirappia, ah autuutta!

2 dl pähkinöitä
8 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
ripaus neilikka
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
4 kananmunaa
3 dl sokeria
6 banaania
1 dl fariinisokeria
2 dl öljyä
1/2 dl jugurttia

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen, vuoraa kaksi leipävuokaa leivinpaperilla.
Paahda pähkinät kullanvärisiksi kuumalla kuivalla pannulla. Sekoita keskenään jauhot, mausteet ja vaniljasokeri. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Soseuta banaanin haarukalla, sekoita soseeseen fariinisokeri.
Sekoita muna-sokerivaahtoon öljy, jugurtti, banaani ja pähkinät. Kääntele taikinaan jauhot parissa erässä.
Jaa taikina vuokiin ja paista noin tunti.


11 kommenttia

  1. Nyt iski pieni kateus! ihanan näköinen banaanileipä :)

    Tein itse banaanileipä/banaanikakkuristeytystä viikonloppuna ja liian innokkaana heiluttelin sitä leipävuoasta ulos ja se meni aivan muussiksi. Napsin murusia pöydältä ja kiroilin innokkuuttani (tai sitä että en ollut voidellut vuokaa kunnolla;)).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä ohjeella olen epäonnistunut vain kerran, silloin laitoin jostain mystisestä syystä vain 4 dl jauhoja. Oli sellainen lusikoitava leipä..

      Suosittelen vuokaan leivinpaperivuorausta.

      Poista
  2. Nyt siis pitää päästä tekemään lähempää tuttavuutta kyseisen opuksen kanssa jo aivan syystä, että oon sen verran utelias, että täytyy tietää minkälainen se on kirja kun se on just eikä melkein kohdalla sulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tutustua kirjaan ehdottomasti, siinä on vaikka mitä ihanaa!

      Poista
  3. Banaanin kypsyydestä sanoisin kyllä, että lievästi - tai vaikka reilustikin - kuoreltasn mustuneet ovat parasta banaania. Jos on tuskastunut kaupoissa ikuisesti tyrkytettäviin vihreisiin banaaneihin, apu näin talvella löytyy vaikkapa merisäästä. Maasääkin käy. Nimittäin, kun ulkona on reilusti pakkasta, banaanit voi "unohtaa" ulko-oven pieleen ulos tai kiikuttaa "vahingossa" parvekkeelle. Kappas vain: aamulla meillä on kypsät banaanit. Halutessa voi kypsyttää muutaman kerralla. Loput kypsyvät ajan kanssa sisälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on nää makuasiat setäsein. :D
      Mutta nyt tiedän viedä banaanit pihalle jos alkaa äkisti tehdä mieli banaanileipää, siihen kun käy vain erittäin kypsät banaanit. Pakistin ajaa varmaan saman asian.

      Poista
  4. Oi miten herkullisen oloinen leipä :)

    VastaaPoista
  5. http://thegoodmorning.blogspot.se/2012/12/banaanileipa-serving-suggestions.html

    tässä vähän terveellisempi versio, mutta todella maukas !
    sinun ohjettasi en ole testannut joten en osaa vertailla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkulliselta vaikuttaa myös terveellisempi versio. Tämä tekemäni ei varsinaisesti ole mitään terveysruokaa, ei. :)

      Poista
    2. mitkä ainesten suhteet yhteen vuokaan??

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements