Joulun paras raakakakku - Blogiringin joulukalenterin 19. luukku

lauantai 19. joulukuuta 2015



Joulun klassikko glögikakku on tänä vuonna raakakakku. Olen ihan aloitteja raakaleivonnaisten teossa, joten olen itsestäni hyvin ylpeä, tämä kakku on ehdottomasti parhaita leivonnaisia mitä olen kuunaan toteuttanut! Peinteisen juustokerroksen korvaa cashew-kookoskerma ja piparipohjan glögin ”roskat” eli mantelit ja rusinat. Päällä on glögimaustein maustettuja puolukoita.



Nyt on oltava ihan rehellinen, joulupöydässä asiaan kuuluu järjetön ahtaminen ja jälkiruokavaiheessa suurin osa ruokailijoista on jo aika valmista kauraa pötköttämään mahan vierellä sohvalla. Raakakakku on sen verran tuhtia kamaa, että tämä ei välttämättä ole se paras mahdollinen jouluaterian päättäjä, vaikka makunsa puolesta kyllä joulun paras kakku onkin. 



Kakun pohjaan laitoin vain manteleita ja turvotettuja rusinoita, mutta pari lusikallista kookosmaitoa olisi varmaan tehnyt pohjasta yhtä aikaa täytteen kanssa sulavan. Raakakakku jäähdytetään pakastimessa ja kookosmaito on kuulkaas jäätyneenä kovempaa kuin timantti ja sulaa uskomattoman hitaasti. Tämän opin kun tein kurpitsapiirakkaa ja laitoin sen kermakoristuksineen pakastimeen, ei ollut hyvä idea ei.
Samoin puolukkakerroksen ohje poikkeaa hieman kuvassa nähtävästä. Soseutin jäiset puolukat sauvasekoittajalla, mutta lopputulos on esteettiseen silmääni liian tasainen. Sulatetut ja haarukalla survotut marjat, jotka lisätään kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, olisivat nätimpiä, sellainen rosoisempi kerros.



Blogiringin bloggaajien yhteisen joulukalenterin luukuista paljastuu jouluisia vinkkejä niin askarteluun, leivontaan, ruoanlaitoon, hyvinvointiin kuin hyväntekeväisyyteen. Eilen Soppaa ja sirkushuveja -blogissa oli askarreltu aikasta hienoja omenakynttiläkippoja ja huomenna luukun avaa Heleen's Hobbies.

Kaikki luukut löytyvät Blogiringin nettisivulta joulukalenteriteemasta. Kannattaa samalla katsoa jouluteemaa, jonka alta löytyy kymmenittäin ideoita kivaan jouluun.



Joulun paras raakakakku - glögikakku


Pohja

130 g (2,5 dl) rusinoita
130 g (2,5 dl) manteleita
2 rkl kookosmaitoa

Täyte

200 g (3 dl) cashewpähkinöitä
0,5 dl vaahterasiirappia
0,5 dl kookosöljyä
1, 25 dl kookosmaitoa
0,5 dl sitruunamehua
1 tl vaniljauutetta (tai samassa suhteessa vaniljajauhetta)

Pinnalle

1 dl puolukoita
2 rkl chiasiemeniä
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,25 tl neilikkaa

  1. Laita rusinat ja cashew pähkinät likoamaan veteen. Cashewpähkinät laitetaan kiehuvan kuumaan veteen tunniksi, rusinolle riittää viileempi vesi ja vaikka 45 minuuttia, jotta voit tehdä kakun kokonaan kerralla.
  2. Valuta rusinat huolella, voit jopa kuivata niitä talouspaperilla, kaikki vesi tulisi saada pois. Laita rusinat tehosekoittimeen ja aja mössöksi. Siirrä odottamaan.
  3. Laita tehosekoittimeen mantelit ja aja karkeaksi.
  4. Lisää rusinatahna ja kookosmaito mantelirouheeseen ja käytä konetta kunnes seos on tahmeaa tahnaa. Jos tehosekoittimesi tehot eivät riitä pohjamassan pyörittämiseen, voit ihan hyvin yhdistää rusinatahnan ja mantelirouheen sekä kookosmaidon myös kulhossa sekoittamalla, aja silloin mantelit vielä vähän hienommaksi.
  5. Painele pohjamassa vuokaan mahdollisimman tiukasti ja tasaisesti. Voit käyttää mitä tahansa vuokaa, mutta kakun irrottamisen helpottamiseksi laita vuokaan pari leivinpaperisuikaletta niin, että saat nostettua kakun vuoasta ulos. Laita pohja pakastimeen.
  6. Valuta cashewpähkinät.
  7. Laita tehosekoittimen kaikki täyteaineet ja käytä pari minuuttia kunnes täyteseos on aivan tasaista.
  8. Kaada täyte pohjan päälle ja palauta vuoka pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi kunnes kakku on kokonaan hyytynyt.
  9. Valmista puolukkahillo kakun ollessa pakastimessa. Murskaa hieman puolukoita haarukalla ja sekoita murskeen joukkoon loput aineet. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
  10. Ota kakku pakkasesta 15 minuuttia ennen tarjoulua. Poista vuoasta ja lusikoi päälle puolukkatäyte.


1 kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements