Parsakaalicouscous

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Meidän perheen uusi pikaruoka, parsakaalia ja kuskusia, variaatiomahdollisuudet monet.
Lapsi Prinsessa I:sen viime viikolla yhtäkisti herännyt viehtymys parsakaaliin on tuonut tämän mainion vihanneksen lautasillemme oikeastaan päivittäin. 
Lämmin kuskussalaatti syntyy jakamalla parsakaali pieniin kukintoihin ja siivuttamalla varret ohuiksi (ne kypsyy hitaasti). Keittämällä niitä muutaman minuutin. Sillä aikaa mittaamalla kaksi kauhallista pikakuskusia kulhoon ja lisäämällä hieman suolaa. Nostamalla parsakaalit reikakauhalla kuskusin päälle, annostelemalla kaksi kauhallista keitinvettä samaiseen kulhoon ja laittamalla kannen päälle kuudeksi minuutuksi. Lisäämällä oliiviöljyä ja mustapippuria ja sekoittamalla huolella.
Parsakaalin kanssa on meillä ollut mm. oliiveja, sitruunaa, tonnikalaa, pinjansiemeniä, fetaa, jne.




11 kommenttia

  1. Tervellinen ja herkullinen pikaruoka, tätä pitää kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Toi tonnikala ei nyt ehkä ollut ihan parhaimmasta päästä, mutta tästähän saa vaikka mitä variaatioita.

      Poista
  2. Herkullinen:) Oletkos kokeillut myös kukkakaalicouscousta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös siitä voi tehdä sellaisen murun, joka toimii kuten kuskus?

      Poista
    2. Juu voi.On hyvää sekä raakana että hieman kypsennettynä.

      Poista
  3. Oi. Pitää kokeilla. Mulla on nykyisin aikaraja. En tee ruokaa, jonka tekemiseen menee yli vartti. Tää päästä mun terveellisten pikaruokien listalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...vois... :D ... Tai käy se kyllä noinkin.

      Poista
    2. Tähän menee just ehkä vartti kun pitää odottaa, että vesi kiehuu. Eikä kannata koko kattilallista vettä laittaa!

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements