Täydellinen tomaattikastike (pastalle)

torstai 3. lokakuuta 2013

Paras tomaattikastike syntyy tuoreista tomaateista. Tarkalleen ottaen pienikokoisista terttutomaateista. Ulkomaalaisista terttutomaateista, kotimaiset tomaatit (kaupoissa myytävät) eivät ole koskaan hyviä. Ennen tein tomaattipastani tomaattimurskasta, mutta onhan se nyt ihan hölmöä kun parempaa ja edullisempaa on mahdollista tehdä ihan yhtä helpolla. Saksalaisomisteisessa elintarvikeliikkeessä rasiallinen hyviä tomaatteja maksaa 1,59 eli aika tavalla saman verran kuin tölkillinen kelvollista tomaattimurskaa (tosin samaisen saklaisfirman valikoiman murske on aika hyvää) ja rasiallisesta tulee 2-3 ateriaa. Kelpuuttaisin kirsikkatomaatit ilman terttuakin, tosin niitäkin myydään useasti tosi onnettomia.
Mutta ei tämä nyt ole onnettomien tomaattien marmatus vaan ihanan ruoan ylistys! Perussoosi varioituu chilillä, valkoviinillä, pekonille, kapriksilla, milloin milläkin.

Tomaattipasta
1-2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
kourallinen tomaatteja
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilkaa

Kuori ja siivuta sipulit. Kuullota hetki pannulla öljytilkassa. Leikkaa tomaatit neljään lohkoon ja isommat vielä puoliksi. Lisää pannuun, sekoita ja kiehauta muutama minuutti. Nosta sivuun odottamaan pastan valmistumista.
Lisää pannuun juuri ennen pastaa suolaa, rouhi mustapippuria, lurauta öljyä ja silppua runsaasti basilikaa.
Omnomnom.


1 kommentti

  1. Siitä samaisesta ulkomaan kaupasta saa muuten pienen purkillisen tuorepestoa kohtuuhintaan. Sekin käy hyvin tuohon ruokaan, puhumattakaan niistä edullisista pinjansiemenistä.
    -ä-

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements