Luomumakaroonilaatikko ja tomaattiketsuppi

maanantai 16. joulukuuta 2013



Ostan luomua aina kun se on mahdollista ja järkevää. Nykyään se on sitä onneksi aika usein, omassa itähelsinkiläisessä kaupiasvetoisessa lähiketjukaupassa on erinomainen luomuvalikoima ja ilmeisesti hyvä menekki, sillä hinta on nykyään koko ajan harvemmin esteenä luomun valinnalle.
Osallistuessani bloggaajien luomuviikolle halusinkin tehdä jotain ihan tavallista kotiruokaa, joka onnistuu kokonaan tai edes suurimmaksi osaksi minkä tahansa lähikauan valikoimilla. Luomu on kuitenkin nimenomaan ihan tavallista ja kaikilla tulisi olla mahdollisuus sen valitsemiseen myös hinnan puolesta.


Ketsuppia en ollutkaan tätä ennen itse keittänyt ja tässähän aukesi ihan uusia mahdollisuuksia, ketsuppiakin voi nimittäin varioida erilaisin maustein ja etikoin. Suurempi satsi pullottuu tai purkittuu vaikka lahjoiksi, steriloituihin lasiastioihin tiiviisti suljettuna ketsuppi säilyy viileässä kuukausia, avattukin purkki pari viikkoa.
Luomuviikon ruokablogeissa tarjoaa chileläinen luomuviini Emiliana Natura. Sinä hyvä lukija voit nyt osallistua kilpailuun ja äänestää viikolla mukana olevien bloggaajien kuvista mieluisinta. *klikklik* kilpailuun. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan luomuherkkukori inspired by Emiliana.


Luomumakaroonilaatikko
500 g tummaa luomumakaroonia
1 luomusipuli
1 luomuvalkosipulinkynsi
luomuoliiviöljyä
400 g luomujauhelihaa
1 rkl kuivattua yrttiseosta (timjami, oregano, meirami, rosmariini)
mustapippuria
suolaa
7 dl luomumaitoa
3 luomukananmunaa

Kietä makarooni pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja kuutioi hienoksi sipulit. Laita ne isoon pannuun oliiviöljyyn ja kuullota hetki. Lisää jauheliha ja kypsennä sekoitellen. Mausta yrttiseoksella, mustapippurilla ja suolalla.
Sekoita maito ja munat hyvin keskenään.
Sekoita keitetyt valutetut makaroonit jauhelihaan. Kaada seos uunivuokaan. Kaada päälle munamaito.
paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia

Luomutomaattiketsuppi
250 g luomukirsikkatomaatteja
1 pieni luomusipuli
1 luomuvalkosipulinkynsi
0,5 dl luomuruokokidesokeria
1/4 tl luomuneilikkaa
1/4 tl luomukanelia
1 dl Emilia Natura -luomuviiniä

Pese ja lohko tomaatit. Kuori sipuli ja kuutioi karkeasti. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin tunti. Soseuta.

www.blogirinki.fi
Yhteistyössä Emiliana Natura


4 kommenttia

  1. Hyvin ajateltu Veera! Tavallista ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi luomu tavallistuu koko ajan entisestään!

      Poista
  2. Itse jouduin metsästämään luomujuureksia kahdesta eri kaupasta. Kuivatavaraa löytyi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnettäköön, että lähikaupamme on niin luomun kuin muunkin tarjonnan osalta parempi kuin moni isompi erityisesti kilpailevan ketjun marketti.
      Olen myös käsityksessä, että Helsingistä ja ylipäätään kaupungeista luomua saa kaupoista paremmin kuin luomun(kin) synnyinsijoilla maaseudulla.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements